Au prins „valul” medaliilor

Ciprian Marinuţ

Înotătorii de la CSS Hunedoara au cucerit 10 medalii în probele individuale şi două în cele de ştafetă la Campionatul Naţional de Nataţie al juniorilor, performanţă cu care au depăşit de patru ori obiectivul cu care au abordat competiţia.

„Mai mult decât visam”

CSS Hunedoara a fost şi la ediţia 2010 a Campionatului Naţional al juniorilor singurul „club mic” care a ţinut piept înotătorilor de la echipele de tradiţie care au o bază materială mult mai solidă. Sportivii antrenaţi de Anca Băjan au cucerit 10 medalii în probele individuale şi două în cele de ştafetă, în competiţia desfăşurată la finalul săptămânii la Baia Mare, deşi se antrenează într-un bazin neolimpic, de 25 de metri, şi nu sunt sprijiniţi în totalitate de profesorii de la şcolile la care învaţă. „Acest bilanţ este mai mult decât visam. Medaliile răsplătesc sutele de ore de muncă ale acestor copii în bazinul de înot, într-un regim spartan. Programul e extrem de solicitant, pentru că primul antrenament începe la ora 7.00, de la ora 9.00 urmează şcoala, iar de la 17.00 la 19.00 e iar antrenament. Mă bucur că toţi sportivii şi-au realizat noi recorduri personale, iar pentru cei care au luat medalii, fericirea e şi mai mare. Păcat de cei care au fost doar pe locurile patru şi cinci, la diferenţe de sutimi de secundă de medalii, însă sper că ei vor urca pe podium la competiţiile viitoare”, a spus antrenoarea Anca Băjan.

Rizan, omul cu şase titluri

Cel mai premiat dintre sportivii de la CSS Hunedoara a fost Cristian Rizan (foto), care a cucerit şase medalii la categoria 16 ani. Rizan a obţinut medalii de argint la 50 metri, 100 metri şi 200 metri bras şi bronz la 50 metri fluture. În plus, sportivul a mai câştigat două medalii de bronz cu ştafetele de 4×100 metri liber şi 4×100 metri mixt, din care au mai făcut parte Alexandru Ancuţa, Alexandru Bădeaţă şi Paul Chiriţoiu. „În cursele în care a luat argintul, Rizan a fost învins de un sportiv de la CSS Piteşti, Ioan Barbu, de fiecare dată cu noi recorduri naţionale”, a precizat antrenoarea Anca Băjan. Edith Bărbănţan (bronz la 50 metri fluture şi 100 metri liber, la categoria 14 ani) şi Alexandru Bădeaţă (argint la 200 metri spate şi bronz la 50 metri spate, la categoria 14 ani) au obţinut câte două medalii. În fine, Alexandru Ancuţa a cucerit doar o medalie de bronz în cursa de 50 de metri spate la categoria 16 ani, iar Adelina Buzdugan a prins doar un bronz la 50 metri bras, categoria 14 ani.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Spitalele care te îmbolnăvesc

Pe parcursul anului trecut, dar şi în primul trimestru al acestui an, în spitalele din judeţul Hunedoara, au fost descoperite...

Marta Mate, numitã inspector şcolar adjunct

La trei luni după semnarea protocolului de colaborare între filialele judeţene PDL şi UDMR Hunedoara, Marta Mate (foto), unul dintre...

Petrecere la Pădurea Bejan, de 1 Mai

Primăria Deva anunţă că, şi în acest an, la Deva, ziua de 1 Mai va fi sărbătorită în mod tradiţional,

Închide