Au pierdut trofeul, dar viseazã la medalii naţionale

Ciprian Marinuţ

Pugiliştii de la CSS Hunedoara au câştigat doat trei dintre cele 11 dueluri susţinute la „Cupa Hunedoarei” şi s-au situat doar pe locul secund în clasamentul pe cluburi, după BC Riviera Arad. Antrenorul Ilie Captari crede însă că trei dintre boxerii săi vor drege busuiocul şi vor fi pe podium la Campionatele Naţionale de cadeţi, programate săptămâna viitoare la Rm. Vâlcea.

Confirmări, dezamăgiri, speranţe
Numai trei dintre cei 12 hunedoreni care au urcat în ring au fost declaraţi învingători de arbitri la competiţia desfăşurată la finalul săptămânii, în Sala „Constructorul” din Hunedoara. Sorin Dobondi, campionul naţional de la categoria 52 kilograme şi ocupant al locului cinci la Campionatul European de juniori din acest an, şi-a respectat blazonul, deşi a boxat la o categorie superioară de greutate (54 kilograme). „Sorin a boxat cum scrie la carte în faţa unui pugilist de la CSM Chimia Rm. Vâlcea şi s-a impus în mod categoric la puncte. Dacă va continua să fie la fel de serios la pregătire va ajunge departe”, a spus antrenorul Ilie Captari. Al doilea hunedorean care a ieşit cu capul sus din ring a fost Cosmin Gîrleanu, de la categoria 38, 5 kilograme. Noul puşti minune al antrenorului Ilie Captari s-a impus la puncte în faţa unui adversar de la BC Arad, care avea cu câteva kilograme mai mult decât el. „A boxat frumos, cu lovituri precise şi elegante şi eschive inteligente. Sper să iasă campion naţional la turneul final de cadeţi, care va avea loc săptămâna viitoare la Rm. Vâlcea”, a afirmat tehnicianul hunedorean. În fine, al treilea succes al CSS Hunedoara a fost adus de Raluca Bîrnoi (ctg. 48 kg), care a trecut de colega sa de club, Alexandra Zaiti. „Pentru fete, a fost important că au avut posibilitatea să urce în ring şi să acumuleze experienţă”, a precizat Ilie Captari.
Ceilalţi opt boxeri de la clubul de pe Cerna au fost învinşi, însă nu toţi au dezamăgit. „Iulian Zaiti (ctg. 40 kg) şi Silviu Kristof (ctg. 46 kg) m-au cam supărat, pentru că au avut evoluţii slabe. Sper să reuşesc să le corectez greşelile de abordare a luptei până săptămâna viitoare, deoarece îmi doresc ca şi ei să fie pe podium la Campionatul Naţional rezervat cadeţilor. În schimb, Abel Segărceanu (ctg. 64 kg), care revine după o accidentare, Nicolae Avrămuţ (ctg. 48 kg), învins de un pugilist mult mai experimentat şi Robert Dobondi (ctg. 30 kg), care are numai opt ani şi se află la primul său meci, au boxat curajos şi pot avea un viitor frumos în box”, a comentat Ilie Captari.

BC Riviera Arad, lidera competiţiei
Trofeul „Cupa Hunedoarei” a revenit celor de la BC Riviera Arad, întrucât pugiliştii de pe Mureş au câştigat patru dintre cele 14 partide ale galei din Sala Constructorul. Pe locurile următoare, la egalitate, s-au situat cluburile CSS Hunedoara, CSM Chimia Rm. Vâlcea şi CSM Sibiu, cu câte trei victorii. Ultima grupare care a punctat a fost CSM Petroşani, club nou revenit în competiţii şi care a avut o victorie, în vreme ce pugiliştii de la Box Club Pecica, Banatul Timişoara şi Siderurgica Hunedoara nu şi-au trecut în cont nici un succes.
Gala pugilistică s-a desfăşurat cu sprijinul DJTS Hunedoara, care a asigurat sala, arbitrajul, asistenţa medicală şi banii pentru diplomele, cupele şi medaliile oferite câştigătorilor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare