Au pierdut si meciul, si locul întâi

Ciprian Marinuţ

Echipa Ştiinţa Petroşani a înregistrat prima înfrângere din acest sezon în Divizia Naţională de rugby (n.r. – eşalonul doi), pierzând în deplasarea de la Suceava cu scorul de 12-7, şi a fost detronată din poziţia de lideră a clasamentului.

Arbitraj ostil, atitudine nepotrivită
Cu un moral bun, dat de startul perfect concretizat de două victorii în primele două etape, „studenţii” au sperat că vor schimba tradiţia şi vor învinge şi la Suceava, cu toate că nu au câştigat niciodată pe terenul din Moldova. Planurile de-acasă au fost date peste cap de realitatea din teren, iar „Ştiinţa“ a pierdut şi meciul, scor 12-7, şi prima poziţie în clasament. „O echipă care se respectă nu avea voie să piardă. Este normal să fiu supărat pentru înfrângere. Am făcut un meci slab, iar arbitrajul a fost clar în favoarea gazdelor. Sigur, campionatul este la început, dar dacă vrem să promovăm în Superligă, ne trebuie atitudine”, a declarat antrenorul Alexandru Lupu.

Nici Lupu nu i-a putut salva
Tehnicianul Alexandru Lupu s-a dezechipat şi a intrat pe teren şi în calitate de jucător, dar nici experienţa sa nu a fost suficientă pentru a schimba soarta partidei „Am jucat 30 de minute, dar din păcate, tot am pierdut”, a precizat Lupu, care a trimis pe teren următoarea formulă de joc: Militaru, Deac, Szani, Calo, Ababei, Gaiţă, Bratu, Sabău C., Iepure, Skverne, Toader, Mitocaru, Cojocaru, Tatarciuc, FL. Popescu. Au mai jucat: David, Dragomir, Toma, Lupu, Sabău M., Liteanu. Reuşitele echipei petroşănene le-au aparţinut lui David şi Iepure. La Ştiinţa, a evoluat în repriza a doua şi Radu Dragomir, revenit după o perioadă de un an petrecută la o echipă din Olanda.

Totuşi, ţintesc la Superligă
În ciuda acestui pas greşit, la Ştiinţa Petroşani, obiectivul rămâne accederea în Superligă, acolo unde evoluează marile forţe, precum Steaua, Dinamo sau RC Baia Mare. „Obiectivul nostru este clasarea pe unul dintre primele două locuri, pentru a ne asigura accesul în Superligă. Ştiu că acest obiectiv ne este la îndemână”, a concluzionat antrenorul Alexandru Lupu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.