Politica si administratie

Au obținut finanțare pentru rețelele de gaz metan

Cinci comune din judeţul Hunedoara şi una din judeţul Arad au obţinut finanţare pentru realizarea şi mo­der­nizarea reţelelor de gaz metan, pro­iectele, în valoare totală de 179 mili­oane lei, fiind depuse prin Pro­gramul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, a informat Prefectura Hunedoara.
Acestea sunt primele trei proiecte de extindere a gazului metan apro­bate prin Programul „Anghel Saligny” în judeţul Hunedoara, beneficiare fiind primăriile din comunele Certeju de Sus – cu o finanţare de 47,7 milioane lei, Bretea Română – 34,39 milioane lei şi asocierea dintre administraţiile locale din Gurasada, Burjuc, Zam (judeţul Hunedoara) şi Petriş (judeţul Arad) – cu o finanţare comună de 96,94 milioane lei.
Alte 10 localităţi din judeţul Hunedoara au câştigat anul acesta finanţări nerambursabile pentru a beneficia de reţele de distribuţie a gazelor naturale, realizate cu fonduri europene, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare.
Aceste localităţi sunt grupate în patru proiecte mari: Crişcior, Ilia şi Dobra, Baru, Sântămăria Orlea şi Sălaşu de Sus, Baia de Criş, Vaţa de Jos şi Ribiţa, la care se adaugă mu­nicipiul Brad. Valoarea investiţiilor pentru aceste proiecte se ridică la 371,87 milioane de lei. (A. Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.