Actualitate

Au modificat pedeapsa tânărului care și-a făcut cultură de cannabis într-o zonă de agrement

Suspectul se documentase temeinic legat de tot ceea ce ar fi putut cons­ti­tui drog, astfel că a reușit să identifice și să recolteze și o serie de ciuperci care cresc în Masivul Parâng. Com­pușii acestor ciuperci dau efecte simi­lare cu cele induse de LSD.

Toate informațiile necesare
Tribunalul Hunedoara l-a condamnat la 6 luni închisoare pentru deţinere de droguri de risc şi de mare risc în vederea consumului propriu. Instanța a dispus amânarea aplicării pedepsei iar pro­curorii DIICOT au atacat sentința.
Tânărul din Petroșani a fost prins după ce ofițerii S.C.C.O. Hunedoara s-au se­sizat din oficiu cu privire la faptul că a achiziționat, în mai multe rânduri, în iarna anului 2020 și la începutul anului 2021 mai multe semințe de cannabis și aparatură specifică cultivării plantelor de cannabis de pe site-uri de specia­li­tate din România. Suspectul și-a înfiin­țat o cultură ilegală indoor de cannabis, cu intenția ca, după recoltare să con­sume o parte din drogurile rezultate. Ancheta­torii l-au monitorizat pe tânăr o lungă pe­rioadă de timp și au descoperit că se do­cumentase temeinic în legătură cu subs­tanțele halucinogene. Așa se face că a identificat și recoltat din Munții Parâng- zona Pârtiei Slima, ciuperci care conțin psilocină și psilocibină, com­puși care dau efecte similare cu cele induse de LSD și DMT. „Ciupercile culese le-a dus la locuința sa și le-a păstrat pentru con­sumul propriu. Din acestea a consumat uscate aproximativ 5 bucăți odată; imediat după consum, a perceput culorile ca fiind mai intense, dar con­sumul de ciuperci i-a provocat și durere de stomac”, a declarat bărbatul în fața anchetatorilor.

A aruncat drogul în vasul de toaletă
Tânărul avea în plan să realizeze o plan­­tație de cannabis într-o zonă de agre­­ment a municipiului Petroșani. Ast­fel, a adus pământ acolo, semințe, a să­pat totul, pentru a da viață plantației de cannabis. „Aceste activități le-a des­fă­șurat în jurul datei de 20.05.2021. La mij­locul lunii iunie 2021, inculpatul s-a de­plasat la cultura de cannabis, pe care a udat-o și tratat-o cu substanțe fer­ti­li­za­toare, iar la începutul lunii octombrie 2021 inculpatul a cules 7 plante de can­nabis din cultura proprie, care aveau cca 1 metru. Inculpatul a menționat că a dus cele 7 plante la locuința sa, punându-le la uscat, iar din cultura de cannabis din zona ((Brădet)) au rezultat circa 200 de semințe de cannabis, pe care inculpatul le-a păstrat acasă, pentru o cultură vii­toare”, se arată în dosar. Procurorii au cerut Curții de Apel Alba Iulia să dispună o pedeapsă mai aspră în cazul pe­tro­șă­nea­nului. Aceștia au argumentat că în momentul în care polițiștii au descins la locuința sa, tânărul n-a deschis și fugise în baie unde a fost găsit aruncând dro­gu­rile în vasul de toaletă. Curtea de Apel Alba Iulia a dictat o agravare a pedepsei modificând prima sentință. Astfel, con­damnarea cu amânare de 6 luni s-a trans­format într-una cu suspendare, de­cizia fiind definitivă. (M.Gânju)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura