Sport

Au învins campioana şi au detronat lidera

Ciprian Marinuţ

Echipa Avantaje a devenit lidera Campionatului Municipal de Fotbal Amatori Deva, după ce a învins campioana Alfa Team Cristur, cu un categoric 3-0, şi a profitat de faptul că fosta ocupantă a locului I, Quasar, a avut pauză în etapa de duminică.

Parcurs perfect în play-off
Clasată doar pe locul şase la finalul sezonului regulat, Avantaje s-a metamorfozat asemeni calului lui Făt-Frumos, după ce a mâncat jăratic, şi a reuşit în play-off un parcurs perfect, cu şase victorii din tot atâtea meciuri. Ultima victimă a celor de la Avantaje a fost chiar campioana Alfa Team Cristur, care a fost zdrobită, duminică, cu un categoric 3-0, ce nu lasă loc de comentarii. Cum Alfa Team a bifat al doilea eşec consecutiv, după înfrângerea cu Quasar din runda precedentă, iar Quasar, fosta ocupantă a locului I, a avut etapă de pauză, Avantaje a profitat şi s-a instalat pentru prima dată în fotoliul de lideră. Primul loc deţinut de Avantaje e meritat, însă trebuie confirmat prin victorii în meciurile cu Quasar din etapa următoare şi Cerna Sântuhalm şi apărat apoi în returul play-off-ului.

Diferenţă de… inspiraţie
Victoria categorică a celor de la Avataje în faţa campioanei a fost generată de plusul de curaj şi inspiraţie de care au dat dovadă jucătorii „cheie” ai echipei. Meciul a început sub semnul echilibrului, iar echipele se temeau parcă una de alta. Ambele formaţii s-au „betonat” în defensivă, au mizat pe pase sigure, evitând driblingurile, iar tentativele ofensive s-au derulat în special prin angajări lungi, în adâncime, pe vârfuri. Ritmul a fost rupt de inspiraţia lui Alin Paul, fostul jucător al Olimpicului Simeria. Acesta a dezechilibrat defensiva adversă cu o serie de driblinguri şi i-a pasat perfect lui Vălăşutean (min. 9), care a deschis scorul cu un şut din unghi, la colţul scurt: 1-0. Peste doar cinci minute, Alexandru Mureşan a luat o acţiune pe cont propriu şi a şutat pe sub portarul Clep, după ce a driblat uşor, doi adversari, stabilind scorul la pauză la 2-0. Avantaje s-a aflat la timonă şi în repriza secundă, iar zarurile au fost aruncate cu 10 minute înainte de final, când  Andrei Torok a profitat de o respingere greşită a portarului Clep şi a marcat pentru 3-0.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura