Actualitate

Au încurcat-o! Mașinile șoferilor care refuză să se supună testării pentru alcool sau droguri vor fi confiscate

Mașinile șoferilor care refuză să se supună testării pentru alcool sau dro­guri vor fi confiscate, potrivit unei noi ordonanțe de urgență. Această mă­sură vine ca parte a unui efort extins pentru sporirea siguranței în traficul rutier din România, scrie gandul.ro.

Obligatoriu
Conform noii ordonanțe de urgență, polițiștii vor avea autoritatea de a imo­biliza vehiculul unui șofer care refuză sau nu poate să fie testat pentru pre­zen­ța alcoolului sau a substanțelor psihoactive în organism.
Mai exact, această ordonanță per­mite polițiștilor să testeze obligatoriu anumiți șoferi în trafic. De exemplu, dacă în mașină se observă recipiente care ar putea conține alcool sau subs­tanțe psihoactive, șoferii vor fi obligați să fie testați. De asemenea, șoferii cu antecedente pentru consum de alcool sau droguri vor fi supuși testării obli­ga­torii.
În plus, ordonanța prevede că polițiștii pot imobiliza vehiculul șoferului prins bă­ut sau drogat la volan dacă nu există un alt conducător auto disponibil pent­ru a prelua mașina sau dacă șoferul re­fuză testarea.
Această măsură este văzută ca o ne­cesitate pentru a reduce numărul accidentelor provocate de consumul de substanțe interzise și pentru a îm­bu­nătăți siguranța rutieră în România. (A.N.)

 

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura