Eveniment

Au închiriat o maşină pentru a sparge magazine

Livia Botici

Doi tineri, dintre care unul minor, au fost surprinşi de oamenii legii în timp ce încercau să fure dintr-un magazin din Petrila. Potrivit jandarmilor, bărbaţii, din municipiul Vulcan, închiriaseră un autoturism pentru a putea da mai multe spargeri.

Plan de atac bine pus la punct

La sfârşitul săptămânii trecute, cei doi tineri, unul de 20 de ani şi celălalt de 17 ani şi-au pus în gând că trebuie cu orice preţ să câştige ceva bani. Astfel, primul pas a fost acela de a merge la o firmă, din Vulcan, de unde au închiriat o maşină. Mai apoi, au dat o raită prin oraşul Petrila şi au urmărit care dintre magazine nu au sistem de supraveghere şi alarmă anti-efracţie. După aceea, s-au întors la Vulcan, de unde şi-au luat uneltele necesare. Toate fiind puse la punct, în cursul aceleaşi nopţi, tinerii s-au pus pe treabă. Numai că, deşi planurile lor erau extrem de atent gândite, tinerii au dovedit că au uitat un singur lucru, respectiv că există şi poliţişti care patrulează noaptea pe străzi. Astfel, exact în momentul în care încercau să-şi îndese în maşină prada făcută, hoţii au fost observaţi de doi oameni ai legii.

Au fugit, dar au fost prinşi

Cu toate că a încercat să fugă, tânărul de 20 de ani a căzut până la urmă pe mâna poliţiştilor, după ce o patrulă de jandarmi l-a prins. „Bărbatul a declarat că a venit în Petrila, împreună cu prietenul său, cu un autoturism închiriat, având intenţia de a sparge magazine, având nevoie de bani. La alegerea „ţintei”, cei doi au avut în vedere faptul că unitatea comercială nu avea prevăzut un sistem de alarmă antiefracţie, forţând uşa de acces în magazin cu ajutorul unui levier. De acolo au sustras mai multe bunuri pe care le-au depozitat în interiorul autovehiculului. Atunci au fost văzuţi de poliţişti, care ne-au anunţat şi pe noi. Complicele său, tânărul de 17 ani, a reuşit să fugă, dar a fost prins de poliţişti după câteva ore”, a declarat căpitanul Zamfir Guran, de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Hunedoara. Cei doi riscă să stea ani buni după gratii, pentru infracţiunea de furt calificat.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura