FlashPolitica si administratie

Au început lucrările de modernizare a străzilor din Mintia, comuna Vețel

Vețel, Hunedoara – Primăria comunei Vețel a anunțat demararea unui proiect esențial pentru infrastructura localității Mintia. Recent, autoritățile au emis „Ordinul de începere a lucrărilor” pentru investiția intitulată “Modernizare străzi și drumuri în Localitatea Mintia, Comuna Vețel, Județul Hunedoara”.

O Investiție de mare amploare
Proiectul, realizat de societatea SC Europexpres SRL, se va derula pe o perioadă de 12 luni și este finanțat prin Programul na­țional de investiții „Anghel Saligny”. Valoarea totală a lucrărilor se ridică la suma de 9.692.188,29 lei, inclusiv TVA, reflectând o in­vestiție semnificativă pentru dezvoltarea infra­structurii locale.

Lucrările au început în Mintia Sat
În primele etape ale proiectului, echipele de construcție au început lucrările în partea de jos a localității Mintia, vizând străzile Avram Iancu, Căminului, Gorunului și Monumentului. În conformitate cu ordinea tehnologică sta­bilită de constructor, următoarele străzi in­cluse în proiect sunt Mureșului, Gării, Cons­tructorului și Cantonului. După finalizarea acestor segmente, lucrările se vor muta către străzile situate în partea superioară a satului.

Prezent la demararea lucrărilor, președintele
CJ Hunedoara Laurențiu Nistor a subliniat importanța proiectului pentru comunitate
„Modernizarea străzilor și drumurilor din Mintia reprezintă un pas important pen­tru îmbunătățirea calității vieții locuitorilor. Acce­sul mai bun și si­guranța rutieră sporită vor facilita nu doar deplasările zilnice ale ce­tă­țe­nilor, dar și dezvoltarea eco­no­mică a zonei. Prin îmbunătățirea infrastructurii, comuna Vețel își consolidează angajamentul față de dezvoltarea sustenabilă și prosperitatea co­munității sale. Îl felicit pe primarul Ioan Hențiu pentru demersurile in­sistente de a primi această finanțare”, a de­clarat președintele Laurențiu Nistor.
„Acest proiect major de modernizare a infrastructurii rutiere din Mintia subliniază eforturile continue ale autorităților locale de a investi în dezvoltarea și bunăstarea comunei Vețel. Cu sprijinul financiar asigurat prin Programul „Anghel Saligny”, locui­torii din Mintia pot aș­tepta cu încredere fi­nalizarea aces­tor lu­crări esențiale, care vor aduce be­neficii sem­nificative întregii comu­ni­tăți”, a de­clarat la rân­dul său primarul Ioan Hențiu. (A.N.)

Comandat de PSD – filiala Hunedoara.
Executat de SC Media Hunedoreană SRL.
Cod identificare atribuit de AEP: 21240002

 

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura