Au furat banii unor bătrâni, sub pretextul că le verifică butelia de aragaz

Adriana Năstase

Doi bărbaţi din Bucureşti, cu vârs­tele de 30 şi 49 de ani, au fost ares­tați, fiind acuzaţi că ar fi implicaţi, alături de alte persoane, în furtul a 22.000 de euro şi peste 38.000 de lei din locuinţa unor bătrâni din oraşul Brad, unde au reuşit să intre sub pre­textul că ar face verificări la butelia şi instalaţia de gaz.

I-au cerut cuponul de pensie
Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara, hoţii au venit în locuinţa bătrânilor în lunile mai şi septembrie, prima oară unul dintre suspecţi reuşind să sustragă 34.000 de lei şi 22.000 de euro, bani pe care cei doi soţi îi păstrau într-un aragaz scos din uz şi depozitat în dormitorul apartamentului. Alte trei persoane au revenit la aceeaşi adresă din Brad pe 10 septembrie, suspecţii susţinând să trebuie să verifice ţevile de apă şi gaz. Femeia i-a invitat în bucătărie, iar în urma discuţiilor cu cei trei a fost informată că trebuie să plătească o sancţiune de 2.000 de lei pentru neregulile constatate, în caz contrar urmând să achite 4.000 de lei. De asemenea, i s-a cerut să prezinte şi un cupon de pensie.

Percheziții în București și Panelimon
„Femeia le-a cerut celor trei bărbaţi să părăsească bucătăria, iar din cămară a luat un cupon de pensie, dintr-un plic în care avea 4.700 de lei. Bărbaţii au urmărit-o şi i-au cerut să semneze o serie de documente în altă cameră, moment în care unul dintre cei trei i-a sustras femeii cei 4.700 de lei”, a precizat IPJ Hunedoara. În cele două cauze, poliţiştii din Brad au întocmit dosare de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat și au efectuat şase percheziţii domiciliare, pe raza muni­ci­piu­lui Bucureşti şi a oraşului Pantelimon, la locuinţele unor per­soane bănuite de comiterea infrac­ţiunilor reclamate.