ActualitatePolitica si administratie

Au fost finalizate lucrările pe lotul 3 al Culoarului Trafic Mureș Nord

Adriana Năstase

Infrastructura rutieră din zona Geoagiu a fost modernizată printr-un proiect finan­țat din fonduri europene. Lucrările au fost finalizate cu 3 luni mai devreme decât era prevăzut în contract.

 

Pentru cetățeni

Ieri, 26 ianuarie 2023, au fost recep­țio­nate lucrările executate pe cei 11,5 km ai lo­tului 3 din cadrul proiectului amplu de mo­dernizare a infrastructurii rutiere pe Cu­loa­rul Trafic Mureș Nord. Este vorba despre sectorul DJ 705: DN 7 – Geoagiu – Balșa – Almașu Mic de Munte – limită județ Alba, tronsonul DN 7 – Geoagiu – intersecția cu DJ 705H km 0+000 – 8+905 și DJ 705H: DJ 705 (km 8+905) – Geoagiu Băi, tronsonul intersecție DJ 705 – Geoagiu Băi (sens gi­ratoriu) km 0+000 – 2+392. „Astăzi (n.r.-ieri) inaugurăm unul dintre cele trei tronsoane are Culoarului Trafic Mureș Nord, realizat din fonduri europene. Este o mândrie pen­tru noi că am putut să realizăm acest pro­iect, este o mândrie și pentru constructor că a terminat cu foarte mult timp înainte de ter­men și îi felicit pentru acest lucru. Câr­co­tașii spuneau că nu vom face acest drum, acum trebuie să-și înghită limba. Mulțu­mesc conducerii ADR Vest și spe­cia­liștilor din aceas­tă instituție care ne-au spri­jinit. Tot ceea ce facem este pentru ce­tățeni și pen­tru cei care vor veni să viziteze Sta­țiu­nea Geoagiu Băi”, a declarat Laurențiu Nistor, pre­ședintele Consiliului Județean Hunedoara.

Și două poduri reabilitate

„Mulțumesc domnului președinte Laurențiu Nistor pentru că, împreună cu echipa de la Consiliul Județean Hunedoara, a onorat această promisiune care vine în sprijinul cetățenilor orașului Geoagiu și al turiștilor care ne vizitează în special în sezonul estival”, a declarat Vasile Cărăguț, primarul orașului Geoagiu. Principalele lucrări exe­cutate au vizat îmbunătățirea elementelor geometrice și consolidarea structurii ru­tie­re prin refacerea și completarea structurii rutiere în zonele cu defecțiuni, realizarea sis­temului rutier în soluții tehnice cu 2 stra­turi noi de mixturi asfaltice, în conformitate cu standardele în vigoare și traficul rutier, amenajarea intersecțiilor cu drumurile la­te­rale doar în limita cadastrală a drumului ju­dețean proiectat, amenajarea de podețe la drumuri laterale unde nu este asigurată con­tinuitatea scurgerii apelor în lungul drumului; refacerea semnalizării rutiere și amenajarea de parapete de siguranță. De asemenea, au fost reabilitate două poduri.
Contractul de execuție a fost semnat la în­ceputul lunii iunie 2021 între Consiliul Ju­dețean Hunedoara și asocierea formată din SC PROACTIV SRL – lider și SC OPR ASFALT SRL și OBRAS PUBLICAS Y REGADIOS S.A și SC METALPROD WEST SRL, valoarea lucrărilor la recepție fiind de 40,5 milioane de lei.
Reamintim că obiectivul principal al pro­iec­tului este modernizarea și reabilitarea (pen­­tru îmbunătățirea parametrilor re­le­vanți, creșterea vitezei, siguranței rutiere, portanței etc.) a 70,138 km de drumuri județene care asigură conectivitatea cu rețeaua TEN-T (Autostrada A1 și magistrala CF 200 Curtici-Arad-Simeria).

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura