Au fost amplasate panouri informative pe Cetatea Deva

5 mai 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

  

     Mai multe panouri de informare turistică au fost amplasate ieri în Cetatea Deva, pentru a aduce în atenția vizitatorilor cele mai interesante puncte turistice ale fortăreaței vechi de opt secole.

       Fiecare dintre cele zece panouri amplasate în incinta monumentului conține informații atât în limba română, cât și în limbile maghiară și engleză.

           Se află descrieri succinte ale celor mai cunoscute obiective din Cetate, precum Poarta 1, Scara de legătură dintre Poarta 1 și Platforma Artilerie Vest, Poarta 2, Platforma Artilerie Vest, Camera Artileriștilor, Podul de lemn și Poarta Cezarului, zona Cuptoarelor, Scara semicirculară care face legătura între incintele II și III, Bastionul semicircular Bethlen și Zwingerul de Vest. (Adriana Clej)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Deşi avea interdicţie, a intrat peste mama lui în casă, atacând-o cu cuţitul pentru banii din pensie

Polițiștii Biroului de Ordine Publică din Hunedoara au efectuat verificări la domiciliul unei femei din municipiu, privind respectarea măsurilor stabilite...

Prins la volan fără permis

         Ieri, polițiștii rutieri au observat în trafic, pe o stradă din Petrila, un autoturism înmatriculat în...

În Deva a început „războiul” cu gândacii şi căpuşele!

În noaptea de vineri spre sâmbătă au început lucrările de dezinsecţie în municipiul Deva. Primarul municipiului, Florin Oancea, a verificat...

Închide