Au dus un strop de bucurie şi celor năpăstuiţi

Mai multe familii sărace din localităţile Văii Jiului au fost colindate de membrii Serviciului voluntar de salvare SARS, care au încercat să le facă o bucurie în prag de sărbători.
Au dreptul la o viaţă decentă
Serviciul de Căutare-Salvare (SARS), coordonat de medicul Cătălin Popa, a derulat o campanie umanitară în cadrul căreia 71 de persoane, din care 20 de adulţi şi 51 de copii din localităţile Vulcan, Petroşani şi Petrila, au primit pachete în ajun de Crăciun, astfel ca şi ei să simtă spiritul sărbătorilor. Familiile care au beneficiat de ajutor trăiesc la limita sărăciei, nu au locuri de muncă şi îşi câştigă traiul muncind cu ziua. Totodată, în cadrul campaniei umanitare au fost ajutaţi şi mai mulţi copii orfani de ambii părinţi, crescuţi de bunici şi care din mica pensie pe care o au, abia se descurcă. ”Toţi oamenii au îndatoriri unii faţă de alţii, iar îndeplinirea acestora nu este un lucru greu dacă se obişnuiesc de mici să respecte, să ajute, să fie politicoşi, înţelegători, să aprecieze binele, să fie generoşi, să fie în stare să redea un zâmbet pe chipul copiilor care sunt în suferinţă şi care au dreptul la o viaţă decentă. De aceea, şi noi ne-am propus să luptăm împotriva factorilor care duc la sărăcie şi sperăm că efortul nostru va avea un efect benefic asupra copiilor din familii defavorizate. Proiectul ”Copil pentru Copil” este un proiect zonal deschis pentru toate cadrele didactice, preşcolari, şcolari şi părinţii acestora, din instituţiile de învăţământ partenere”, spune Mariana Popa, din cadrul SARS Valea Jiului. Micuţii colindaţi de salvatori au primit, după ce copiii din mai multe unităţi de învăţământ din Vale au răspuns apelului SARS, cadouri de Crăciun, cum ar fi dulciuri, jucării ori rechizite pentru şcoală. La proiect au participat I.Ş.J Hunedoara, mai multe grădiniţe din Petroşani şi şcoli generale din Vulcan şi Petrila, dar şi voluntari. Campania umanitară derulată de SARS a ajuns în acest an la ediţia cu numărul cinci. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
20.000 de lei pentru finanţarea unei idei bune de afaceri

Toţi cei care au o afacere la început sau o idee bună de afaceri pot câştiga 20.000 de lei pentru

Minor, acuzat de tentativă de omor

Vineri, un minor de 14 ani din Romos și-a înjunghiat bunica, în urma unor discuții aprinse pe care le-a avut...

Încă o lună de arest pentru Simota

Omul de afaceri din Valea Jiului, Alin Simota va petrece următoarea lună în spatele gratiilor. Magistrații Curții de Apel Alba

Închide