FlashPolitica si administratie

Au desfiinţat postul de administrator public al municipiului

Carmen Cosman

Postul de administrator public al municipiului Deva a fost desfiinţat, decizia fiind luată în ultima şedinţă ordinară de consiliu, de către  aleşii USL. Hotărârea lor ar putea fi, însă, atacată de prefectură, dacă se va dovedi că nu întruneşte toate criteriile de legalitate.
Municipiul Deva nu mai are administrator public sau, cel puţin, aşa şi-ar dori consilierii locali USL, care au votat o hotărâre în acest sens. Cu 12 voturi „pentru” şi cinci abţineri, aleşii locali au decis desfiinţarea postului, pe motiv că se plăteşte inutil un salariu prea mare. „Eu nu am fost de acord nici cu înfiinţarea acestei funcţii, care este prea costisitoare pentru municipiul Deva. Şi doi viceprimari este prea mult, iar funcţia de administrator public mi s-a părut inutilă. Sunt deja trei persoane în executiv. Să mai plătim un salariu mare, pentru ce?”, a precizat consilierul local PSD Vasile Ţonea.

„O răzbunare personală”
Decizia CL Deva a fost, aşadar, luată, dar hotărârea mai trebuie să primească şi girul Prefecturii. Iar până atunci, Corina Oprişiu (foto) consideră că este încă administrator public al municipiului Deva. „Nu am ce să comentez deocamdată. Consider că este o răzbunare personală şi, de aceea, nu comentez. Până la validarea hotărârii de către prefectură, sunt, încă, administrator public al Devei, a declarat Corina Oprişiu. Prefectul de Hunedoara, Attila Dezsi, spune că, în acest moment, nu se poate pronunţa cu privire la legalitatea hotărârii. „Trebuie să îndeplinească anumite criterii de legalitate. Organigrama se poate modifica doar cu avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, care este un criteriu primordial. De asemenea, trebuie să vedem în ce articol a fost încadrată din punct de vedere juridic”, a declarat Dezsi, care spune că dacă aceste criterii de legalitate nu sunt îndeplinite, hotărârea va fi atacată în contencios administrativ.
Şi la Petrila, consilierii locali din opoziţie au încercat de trei ori să desfiinţeze postul de administrator public. Consilierii care au constituit majoritatea au votat împotriva organigramei propusă de primarul Ilie Păducel, dar de fiecare dată, hotărârea a fost atacată în contencios administrativ, iar city-managerul Dorin Curtean a revenit pe postul pe care îl deţine şi acum în aparatul administrativ.

10 comentarii la „Au desfiinţat postul de administrator public al municipiului

 • bine faceti domnilor consilieri.Erau bani platiti degeaba pentru un post care nu se ocupa cu nimic.eu personal de cate ori am fost la primarie cu ceva probleme niciodata nu am fost directionat la doamna city-manager ,desi erau probleme serioase,asa ca foarte bine ati facut cu bani economisiti din salariul ei enorm(cel putin asa se aude ca ar incasa undeva pe la 5000ron lunar)puteti face altceva pentru oras.

 • „Legalitatea”-bat-o vina !!!!
  A fost foarte usor de infiintat aceste posturi , dar va fi mai greu de desfiintat!!! Nu pentru ca ar face ceva util, sau responsabil, ci pentru ca e mai „cu chichite”-judecatoresti(ca asa e in Romania)
  Advarul adevarat , probabil ,in Deva este ca „sistemul lui Mircea”, nu are nevoie nici de „managerita”, nici de „viceprimari”!!!!Aceste functii sunt „onorifice si rasplata pentru cei cuminti si ascultatori!!!
  Primarul 4X4 rezolva „singur tot”-friiele trebuie sa fie in mina sigura!!!
  Dar poate , totusi , a obosit!!!! A mai intervenit si rutina….bat-o vina!!!!
  Sa vedem cine cedeaza….primul !!!!

 • Păcat că s-antâmplat aşa,doamna Oprişiu Corina,era totuşi o profesionistă!!!!!!În toate oraşele civilizate din vest există asemenea oameni iar d-na Corina,se apropia foarte mult de adevăr!!!Păcat!!!Ruşine USL-ului!!! Parcă dătea-ţi cu cărămida-n piept că voi lăsaţi profesioniştii să-şi facă treaba!!!Aşa ceva………..!!!

 • desfintam toate posturile acum ca noi avem majoritatea noi hotaram ce si cum vrem sa facem noi si punem numai oameni nostri ca osa infintam altele, acum ca avem majoritatea noi hotaram ce vrem si nu avem advresari ca pd-l nu mai reprezint nimic noi usl osa castigam la anu si eu voi fi primar ca vorba lui stefan cel mare in film astai pohta cem pohtit sa fiu viceprimar acum si primar la anu ,pentru ca lumea voteaza usl adica pe mine

 • Am o intrebare domnule Oancea, pe cine ati trimis la scoala generala in locul dumneavoastra ? Sau ati facut gramatica cu femeia de servici ? La facultate ati trimis soferul sa dea examene in locul dumeavoastra,dar ati avut ghinion ,la prins domnul general Pitulescu, veti fii primar cand am sa fiu eu presedintele SUA

 • Istoria nu se invata din filme, se invata in scoala ,dar ce pretentii poti avea de la un manelist ,replica apartinea lui Mihai Viteazu, nu lui Stefan Cel Mare, daca nu crezi vizioneaza filmele Oancea,daca tot spui ca inveti istoria ,din filme ,manelistule

 • Oare o fi si ea responsabila de maghernita in care se transforma Deva??? Oare chiar meritam doar festival tiganiada in orasul asta??? La Ziua Recoltei din toamna, cand i se aduceau multumiri la microfon doamnei Oprisiu – singurii expozanti erau cei cu mici si bere. Este inadmisibil in ce transformati Deva! Ne-am saturat de miros de mici, de circ si paine, domnule primar si domnilor consilieri! E drept ca totul se reduce la numarul de voturi – dar s-ar putea sa aveti o mare surpriza in 2012.Nu am nimic cu doamna ex manager. Dar chiar mi-ar fi placut sa vad un festival care sa semene cu zilele Timisoarei. Chiar nu mai exista nicio speranta?
  Va rog incetati cu aceste manifestari grotesti, unde grotesc vine chiar de la grota!

 • Nu am vazut nimic in presa de nunta lui MOLOT ,cand a fost nunta unui puscarias PERA ,doua zile au scris ziarele despre nunta unui puscarias, domnule sav am fost la festival si a fost distractie,cred ca esti frustrat ca nu ai trecere la femei de o critici pe aceasta doamna ,nu o cunosc ,dar tu ai niste probleme ,lipsa de sex duce la agitatie ,cu mana nu o rezolvi,dute pe centrura sunt acolo niste prostituate care te pot „racorii”

 • Toţi adormiţii de politruci din Deva s-au ferit de Primarul Municipiului Deva, stăteau pe margine şi chibiţau,uitându-se şi scriind în carneţel cu cine a dat mâna Mircia,cu cine a vorbit sau s-a salutat din politeţe,aseară la ,,piaţa de vechituri,, de pe bulevard!!! La spartul târgului reporterii din teritoriu,au raportat la Micul Voievod situaţia din teren!!!! Bravooooo!!!! Acum cine dă mâna cu Mircia,s-a belit la coate!!!!!Gata cu posturile din legislaţia viitoare!!!Dar sper că Micul Voievod să facă şi cu Imperiul Său,ceea ce a făcut cu toate firmele falimentate ,subordonate CJH!!!Ruşine, piticule Nuclear,că atomic e BOC!!!!Mă gândesc ,că ai dat cadou de nuntă ficei dumitale, măcar o parte din DJD!!!!Poate că Pompilică ,,barbă mică,, mai rămâne încă director ,că la Gold Corporation,sunt alţii!!!Atenţie Stanca şi Panfutie de la Şoimuş ,că-i DNA-ul pe voi!!!!!

 • au dat afara singurul om care mai facea ceva in primaria aia!!!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.