ActualitateFlash

Au dat ţeapă cu bijuterii false

Polițiștii îi cercetează pe doi bărbați, bănuiți de comiterea unor infracţiuni de înşelăciune. Cei doi ar fi vândut, la o casă de amanet din Deva, bijuterii, care, în realitate, nu erau confecționate din material prețios, ci erau doar suflate cu aur. Prejudiciul creat în acest caz se ridică la peste 17.000 de lei.

Cu un strat gros de aur
Unul dintre suspecții din acest caz, un bărbat, în vârstă de 30 de ani, din județul Dolj, a fost reținut. „Poliția municipiului Deva a fost sesizată cu privire la faptul că un bărbat în vârstă de 30 de ani, din județul Dolj, ar fi indus în eroare angajata unei casei de amanet din municipiul Deva, prin amanetarea a două piese (o brățară și un lanț, ambele bărbătești) despre care a conturat falsa împrejurare că ar fi confecționate din aur, acestea fiind în realitate suflate cu un strat gros de aur, astfel că la verificarea standard specifică a rezultat că sunt veridice (însă, ulterior, s-a stabilit că, în interior, con­țineau, de fapt, un altfel de metal)”, au informat reprezentanții Inspectora­tu­lui de Poliție al Județului (IPJ) Hunedoara.

Nu a vrut să încheie contract
Pentru cele două piese, bărbatul care le-a amanetat a obținut 1.634 de lei, respectiv 4.775 de lei, prin încheierea con­tractelor specifice de împrumut. Băr­batul de 30 de ani a mai amanetat apoi un lanț (model identic cu primul) sub falsa împrejurare că este confecțio­nat din aur, obținând, conform contrac­tului de îm­prumut, 4.621 de lei. „În ace­lași context, bărbatul respectiv s-a de­plasat la al doilea punct de lucru al casei de amanet, unde a solicitat amanetarea unui lanț și a unei brățări, însă amane­tarul a refuzat în­cheierea unui contract de împrumut, după ce, în urma verificării amănunțite a constatat că piesele nu sunt confecțio­nate din aur. La scurt timp, la primul punct de lucru al casei de amanet s-a prezentat un alt bărbat, în vârstă de 34 de ani, care a amanetat o brățară și un lanț, despre care a conturat falsa împrejurare că sunt confecționate din aur, obținând, conform contractului de împrumut, 6.460 de lei (prejudiciul total cauzat prin activitatea infracţională a celor doi bărbaţi fiind de peste 17.400 de lei)”, au mai transmis re­prezentanții IPJ Hunedoara. (A. Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura