Au bătut recordul de medalii

26 iulie 2010 | 1 Comentariu | Publicat in: Sport

Ciprian Marinuţ

Înotătorii juniori II (13-16 ani) de la CSS Hunedoara au cucerit 15 medalii, dintre care şase de aur, la Campionatul Naţional de la Bucureşti, depăşind performanţa din 2009, când clubul hunedorean a obţinut 13 medalii, una singură fiind de aur. Alexandru Bădeaţă, Cristian Rizan şi Alexandru Ancuţa au fost cei mai rapizi în şase dintre probele în care au concurat, obţinând titlurile de campioni naţionali.

Bădeaţă (14 ani) a strălucit în cursa de 200 de metri mixt şi în probele de 100 şi 200 de metri spate, şi a luat bronzul cu ştafeta de 4×100 metri liber. Rizan (16 ani) a fost cel mai bun în probele de bras, favoritele sale, fiind primul pe podium la 50 şi 100 de metri, iar Ancuţa (16 ani) şi-a depăşit toţi adversarii la 200 de metri spate. Şi Rizan, şi Ancuţa au mai luat câte o medalie de argint la 50 metri fluture, respectiv la 200 de metri spate, şi câte un bronz cu ştafeta de 4×100 metri liber.

Performanţă de… suflet

Antrenoarea hunedorenilor, Anca Băjan, susţine că performanţele excelente reuşite de sportivii săi au fost generate în mare măsură de o discuţie specială avută cu ei înainte de startul Naţionalelor. „Ştiam că unii au emoţii şi că îi apasă obligaţia de a fi pe podium. Observasem că altora le e cam frică de sportivii din centrele olimpice sau că nu au încredere în forţele proprii. Era clar că s-au acumulat tensiune şi oboseală, din cauza efortului şi a căldurii. Le-am spus că toţi sunt talentaţi, că muncesc mult şi fac eforturi imense, pentru că eu sunt foarte exigentă, chiar dură cu ei. Şi le-am cerut ca acum să lupte, să se mobilizeze, să fie curajoşi şi să creadă în ei, ca să fie mândri de ei şi să fie respectaţi de adversari. Se pare că vorbele mele le-au ajuns la suflet, pentru că toţi au întrecut aşteptările”, a spus Anca Băjan.

Rezultate tehnice:

Alexandru Bădeaţă (14ani): 3 x aur la 200 de metri mixt, şi la 100 şi 200 de metri spate

Cristian Rizan (16 ani): 2 x aur la 50 şi 100 de metri bras şi 1 x argint la 50 de metri fluture

Alexandru Ancuţa (16 ani): 1 x aur la 200 de metri spate şi 1 x argint la 100 de metri spate

Edith Bărbănţan (13 ani): 2 x argint la 50 metri bras şi 100 metri liber şi 1 x bronz la 50 metri liber

Adelina Buzdugan (14 ani): 1 x bronz la 50 de metri bras

Cristina Sfetcu (14 ani): 1 x bronz la 200 de metri spate

Ştafeta 4x 100 de metri liber (masculin, 16 ani) – Alexandru Bădeaţă, Cristian Rizan, Alexandru Ancuţa şi Raul Chiriţoiu – bronz.

Ştafeta 4x 100 de metri liber (feminin, 14 ani) – Adelina Buzdugan, Edith Bărbănţan, Ana Maria Albu, Cristina Sfetcu – bronz.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. MARIANA spune:

    Este incorect. Rizan are 3 medalii de aur 50, 100 si 200 bras.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Au redus cheltuielile, ca sã salveze locurile de muncã

Ca urmare a actelor normative emise de Guvernul Boc, privind reducerea cheltuielilor publice cu 20 la sută, Consiliul Judeţean Hunedoara...

Mureşul, start cu victorie

Retrogradată la finalul sezonului trecut din liga secundă, Mureşul Deva a început cu dreptul seria meciurilor de pregătire din această...

Decât şomer acasă, mai bine selecţioner la naţională

Antrenorul echipei de popice Inter Petrila, Marcel Dobrică, a acceptat postul de selecţioner al echipei naţionale a României, un argument...

Închide