Atras în cursă de contrabandişti

17 august 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Un bărbat din municipiul Petroşani a fost cercetat penal după ce a fost atras într-o capcană de doi contrabandişti de alcool. Omul a fost arvunit să facă pe curierul fără să ştie ce transportă. Norocul său a fost că în urma analizării probelor, magistraţii şi-au dat seama că este nevinovat şi l-au achitat.

Contrabandiştii au fost însă condamnaţi şi vor trebui să plătească despăgubiri de aproape 40.000 de lei, sumă ce a fost solicitată de fisc drept prejudiciu bugetului de stat.
Contrabandiştii, un bărbat din Mehedinţi şi nepoata lui, l-au ”contactat” pe bărbatul din Petroşani pentru a transporta din Mehedinţi în Valea Jiului circa 250 de litri de alcool sârbesc, care a fost adus ilegal în ţară, însă i-au spus că este ţuică. Alcoolul urma să fie diluat cu apă şi vândut în localuri din Valea Jiului. Pe raza judeţului Gorj, un echipaj rutier l-au oprit pe hunedorean şi la controlul autoturismului au descoperit marfa de contrabandă.
Poliţiştii din Gorj au întocmit dosar penal, iar magistraţii Judecătoriei Târgu Jiu l-au găsit vinovat pe individul din Mehedinţi de contrabandă cu alcool, respectiv instigare la contrabandă şi l-au condamnat la doi ani de închisoare cu executare. Nepoata sa a fost condamnată la o pedeapsă cu suspendare, fiind la prima abatere, iar hunedoreanul a fost considerat nevinovat. (M. Gânju)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Cupa Micului Atlet

Liceul cu Program Sportiv Cetate Deva anunţă organizarea unui concurs trial pentru tinerii iubitori ai atletismului.

Patru sportive din România în Top 100 WTA

A fost actualizat ieri clasamentul din cadrul WTA, după turneele de tenis de câmp desfăşurate la finalul săptămânii trecute. Irina-Camelia...

Fotbal. CS Hunedoara – Industria Galda de Jos 1-1

Echipa hunedoreană pregătită de Raul Spătaru şi Daniel Dăscălescu a disputat un alt joc amical de pregătire, de această dată...

Închide