Atras în cursă de contrabandişti

Un bărbat din municipiul Petroşani a fost cercetat penal după ce a fost atras într-o capcană de doi contrabandişti de alcool. Omul a fost arvunit să facă pe curierul fără să ştie ce transportă. Norocul său a fost că în urma analizării probelor, magistraţii şi-au dat seama că este nevinovat şi l-au achitat.

Contrabandiştii au fost însă condamnaţi şi vor trebui să plătească despăgubiri de aproape 40.000 de lei, sumă ce a fost solicitată de fisc drept prejudiciu bugetului de stat.
Contrabandiştii, un bărbat din Mehedinţi şi nepoata lui, l-au ”contactat” pe bărbatul din Petroşani pentru a transporta din Mehedinţi în Valea Jiului circa 250 de litri de alcool sârbesc, care a fost adus ilegal în ţară, însă i-au spus că este ţuică. Alcoolul urma să fie diluat cu apă şi vândut în localuri din Valea Jiului. Pe raza judeţului Gorj, un echipaj rutier l-au oprit pe hunedorean şi la controlul autoturismului au descoperit marfa de contrabandă.
Poliţiştii din Gorj au întocmit dosar penal, iar magistraţii Judecătoriei Târgu Jiu l-au găsit vinovat pe individul din Mehedinţi de contrabandă cu alcool, respectiv instigare la contrabandă şi l-au condamnat la doi ani de închisoare cu executare. Nepoata sa a fost condamnată la o pedeapsă cu suspendare, fiind la prima abatere, iar hunedoreanul a fost considerat nevinovat. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.