Sport

ATLETISM. Un hunedorean la AUTHENTIC Marathon Athena

În anul 490 î.H.pe câmpia din localitatea Marathon din Grecia se încheia bătălia dintre greci și perși cu victoria grecilor. Cel mai destoinic alergător grec Philipides a alergat din localitate Marathon până la Atena să le dea vestea victorie.Dupa ce a spus cuvântul NIKE (însemnând victorie în limba greacă) el a murit.

 

Pasionat al alergărilor de anduranță

Distanța dintre cele două localități a fost măsurată și a rezultat 42km și 195 metri. Așa a luat ființă proba de maraton, proba ce astăzi are un mare interes printre alergătorii de anduranță.

Recent s-a desfășurat cea de-a 38 ediție a competiției AUTHENTIC Marathon Athena, la care a participat și un atlet hunedorean, Francisc Șaroși (foto), un pasionat al alergărilor de anduranță.

În vârstă de 50 ani, originar din localitatea Sântămăria -Orlea, Francisc Șaroși a reușit să termine proba de maraton pe locul 186. De menționat însă că maratonistul hunedorean practică atletismul de 39 de ani și are la activ 55 de  competiții de maraton, alergate și încheiate, 12 curse de 100 km finalizate și peste 150.000 km alergați în întreaga lui activitate de sportiv atlet.

Francisc Șaroși este acum angalat al Ministrului Apărării Naționale și deține  o mulțime de titluri de campion național în probele de fond și semifond, obținute pe vremea când era elev și sportiv la Deva.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura