ATLETISM. Florentina Marincu-Iuşco, în grafic la competiţiile din sală

Atleta Florentina Marincu-Iuşco (foto), legi­ti­mată la LPS Cetate Deva, unde se pregă­teş­te cu prof. Nicolae Alexe, ea fiind calificată la JO de la Tokyo, a înregistrat două noi clasări pe podiumul de premiere în etapa a doua a Campionatului Naţional de atletism în sală, găzduită de Complexul Sportiv Naţional ”Lia Manoliu” din Bucureşti.
Deveanca s-a impus în prima zi a com­pe­tiţiei de la Bucureşti în proba de triplusalt, cu o săritură care a măsurat 13,87 m, un plus valoric (de 54 cm) faţă de etapa trecută de la Bacău, unde ea a sărit în aceeaşi probă 13.33 m .
Florentina Marincu-Iuşco s-a impus şi în proba de săritura în lungime cu performanţa de 6.50 m, ceea ce confirmă faptul că atleta din Deva este pe un trend ascendent în perspectiva competiţiilor viitoare.
Deşi mulţi sportivi au avut acceptul fede­raţiei de specialiatate de a participa la aceată etapă, o mare parte dintre ei au ab­sentat, motivele fiind cunoscute: lipsa sus­ţinerii finan­ciare, deoarece încă bugetul na­ţional nu a fost aprobat, iar entităţile sportive nu au po­sibilitatea de a asigura finanţarea din resurse proprii, pentru participarea la com­petiţiile din prima parte a sezonului de sală.
Alte rezultate: Elisa Enache (LPS Cetate Deva) – loc I la săritura în înălţime, Andrei Răzvan Deliu – locul I, iar Antonia Irimia-loc II la săritura cu prăjina, Maria Claudia Florea – loc II la 800 m (toţi trei sunt legitimaţi la SCM Deva), Ionut Dorin Huţanu – loc II şi Adelin Daniel Pop – locul III în finala de la 800 m, Petrinia Pivniceru – loc III, Andrei Marian – loc IV, Ovidiu Mihai Nichita – loc V în finala de la 60 m (toţi legitimaţi la CSS Hunedoara).
Următoarea competiţie atletică indoor este prima etapă a Campionatului Naţional de probe combinate pentru seniori, cadeţi şi juniori, întreceri programate la Bucureşti, în perioada 29-30 ianuarie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare