ATLETISM. Florentina Marincu Iuşco a cucerit o medalie de bronz la Istanbul

21 februarie 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Sâmbătă, în incinta Atakoy Sinan Erdem Arena din Istanbul, a avut loc cea de a 26-a ediţie a Campionatului Balcanic de atletism în sală pentru seniori. Au fost prezenţi la start peste 200 de sportivi din 18 ţări, mulţi dintre sportivi fiind calificaţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
Delegaţia României alcătuită din 36 de sportivi s-a clasat la finalul competiţiei pe locul patru în clasamentul pe medalii, cu un total de 12 medalii cucerite din care două de aur, cinci de argint şi cinci de bronz, situându-se după Turcia, Ucraina şi Bulgaria.
Atleta Florentina Marincu-Iuşco (foto), legi­ti­mată la LPS Cetate Deva (antrenor prof. Nico­lae Alexe), a cucerit o medalie de bronz la săritura în lungime cu 6,50 m, ea fiind în grafic pentru Campionatele Europene de atletism în sală care sunt programate în perioada 4-8 martie, la Torun în Polonia.
La competiţia de la Istanbul, Claudia Maria Florea, legitimată la SCM Deva-CS Ghelari s-a cla­sat pe locul IV în proba de 1 500 m, fiind foarte aproape de a realiza baremul de cali­fi­care la europene, iar Andrei Răzvan Deliu (SCM Deva) s-a clasat pe locul opt la săritura cu prăjina.
Medaliile de aur ale delegaţiei României au fost obţinute de Anamaria Nesteriuc, la 60 m garduri şi de Andrea Miklos, la 400 m, ambele sportive fiind calificate la campionatele Euro­pene din Polonia.
Au urcat pe podiumul de premiere la ediţia din acest an a Campionatelor Balcanice, cu­cerind medalii de argint Marina Baboi la 60 m, Roxana Rotaru, la 3.000 m, Claudia Bobocea la 800 m, Gabriel Bitan, la săritura în lungime şi prin ştafeta masculină de 4×400 m (Gabriel Cristian Voicu, Mihai Sorin Dringo, Denis Simon Toma, Vlad Dulcescu ), iar medaliile de bronz au fost aduse la palmaresul României de către Claudia Bobocea, la 1.500 m, Diana Ana Maria Ion, la triplusalt, Florentina Marincu Iuşco, la săritura în lungime, Rareş Toader şi Andrea Apachiţei, ambii la aruncarea greutăţii.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Campionatul Naţional individual de judo pentru sportivi U18

După cum ne-a obişnuit în ultima perioadă, Federaţia Română de Judo a organizat la Poiana Braşov, întrecerile individuale din ca­drul...

FOTBAL Liga a III-a. Partida amicală de la Deva a fost întreruptă

Partida amicală programată vineri la Deva, pe terenul sintetic, dintre echipa locală CSM şi Şoimii Lipova, s-a încheiat mai repede...

Cele mai relaxante jocuri de la cazinouri pe care trebuie să le încerci

Este minunat să găseşti acele jocuri de cazinou care să îţi dea câştigurile dorite dar care să te şi relaxeze...

Închide