ATLETISM. Campionatul Mondial în sală de la Nanjing a fost amânat pentru 2023!

Federaţia Internaţională de Atletism, World Athletics a anunţat la finalul săp­tămânii trecute că întrecerile Campio­na­tu­lui Mondial de atletism în sală pentru se­niori, de la Nanjing (China), au fost amâ­nate pentru 2023!
„Cu regret, am fost de acord cu organi­za­torii Campionatelor Mondiale de Atle­tism Indoor de la Nanjing (19-21 martie 2021) să amânăm evenimentul până în luna martie a anului 2023. În ultimele săptămâni am ţinut legătura strâns cu Comitetul de Organizare şi cu Federaţia Chineză de Atletism, dar, având în vedere situaţia globală actuală, există încă o incertitudine semnificativă cu privire la starea pandemiei Covid-19 la începutul anului 2021. Pentru siguranţa sportivilor şi a oficialilor noştri, trebuie să luăm în con­siderare în mod corespunzător ris­curile implicării unui grup mare de oameni pentru a participa la eveniment în situaţia de pandemie…
Sezonul indoor pentru atletism se încadrează într-o fereastră calendaristică îngustă (până la sfârşitul lunii martie), astfel încât nu este posibil ca evenimentul să fie amânat mai spre mijlocul anului. Ne dorim ca oraşul Nanjing să găzduiască această competiţie şi, având în vedere planificarea deja existentă, Campionatul Mondial va avea loc la un an după cel de la Belgrad, din 2022”, se arată în comu­ni­catul World Athletics.
Este a doua amânare a Campionatului Mondial de atletism în sală pentru seniori de la Nanjing, competiţie care iniţial tre­buia să se desfăşoare în perioada 13-15 martie 2020.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare