Sport

ATLETISM. Campionatele Internaționale ale României, fără atleții de top

Ediția din acest an a Campionatelor Internaționale de atletism ale României, competiție de top, desfășurată la Craiova, nu s-a bucurat de prezența unor atleți de top din România, puțini fiind cei care au răspuns invitației forului de specialitate.

Barem de calificare
Din acest motiv, la întreceri au fost admiși și atleții care au evoluat și în prima etapă din Campionatul Național pentru U20. Iată rezultatele înregis­trate de către sportivii din zona noastră de serviciu: Petrinia Pivniceru, legiti­mată la CSS Hunedoara, a ocupat locul II în finala probei de 200 m, câștigată de Andreea Baboi (Gloria Bistrița) și locul IV în proba de 100 m. Juniorul Adelin Pop (foto), legitimat la același club, CSS Hunedoara, s-a clasat pe locul VI în finala probei de 800 (care a reunit la start atât se­niorii cât și juniorii) dar el este foarte aproape de reali­za­rea bare­mului de calificare la Campionatele Mondiale de juniori din acest an. În proba de 1.500 m, juniorul Raul Manuel Dan (legiti­mat
la CSM Deva) a încheiat proba pe locul V, fiind și el în căutarea baremului de cali­fi­ca­re la Mondiale. Același loc l-a ocupat și la 3.000 m, unde Eric Rus (LPS Cetate Deva) s-a clasat pe locul VII. Juniorul de la LPS Cetate Deva a încheiat cursa de 3.000 m obstacole pe locul V, cu rezultate personale nota­bile. Elisa Enache (LPS Cetate Deva) a încheiat proba de săritura în înălțime pe locul IV, cu o săritură care a măsurat 1.65 m, fiind urmată în clasament de Eva Alzner, de la același club devean, cu 1.60 m, proba fiind câștigată de Frederica Apostol (CSM Bacău). Vete­ra­nul Andrei Răzvan Deliu (SCM Deva) s-a clasat pe locul secund la săritura cu prăjina, cu 4.70 m, mult sub posibili­tă­țile sale, proba fiind dominată de Dacian Costea (CSM Craiova) care a sărit…4.80 m. Florentina Marincu-Iușco (CSM Deva) s-a impus la săritura în lungime, cu 6.39 m, performanță reu­șită din a treia încercare și re­con­firmată la a cincea săritură, probă în care ju­nioara DaliaTelean, de la LPS Cetate Deva s-a situat pe locul al treilea, la tineret, cu 4.78 m. Urmea­ză la finalul aces­tei săptămâni întrecerile Cam­pio­na­t­elor Naționale pen­tru copii și juniori și apoi com­petiția balcanică a seniorilor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura