Atleţii juniori din judeţ, medaliaţi la naţionale

18 martie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

Sala de atletism din municipiul Bacău a găzduit sâmbătă şi duminică, întrecerile din cadrul ediţiei 2019 a Campionatelor Naţionale de Atletism şi Probe Combinate pentru juniori de categoria a III-a.
Au participat sportivi de la toate cluburile de profil din ţară, iar cei care s-au aflat în weekend în tribunele sălii de atletism din oraşul lui Bacovia nu au regretat. Am asistat la întreceri spectaculoase, probe încheiate pe muchie de cuţit, cu multe rezultate notabile şi cu sportivi din judeţul nostru printre cei care au urcat pe podiumul de premiere.

Din delegaţia hunedoreană, cea mai bună performanţă a înregistrat-o Andrada Sorina Gheaţă, legitimată la CSS Hunedoara, care a cucerit medalia de aur în proba complexă a pentatlonului feminin, ea totalizând 3.046 de puncta. O altă tânără atletă din Hunedoara, Petrina Pivniceru, a câştigat proba de 60 m şi este noua campioană naţională la această ediţie.
Două medalii de bronz pentru CSS Hunedoara au fost cucerite de Adelin Daniel Pop, la 800 m (el a încheiat pe locul al patrulea şi la 1.500 m) şi de ştafeta feminină 4 x 400 m, alcătuită din Andrada Gheaţă, Petrina Pivniceru, Antonia Cutinanţ şi Chelsea Bădiţă.
Sportivii care au reprezentat Liceul cu Program Sportiv Cetate Deva s-au numărat şi ei printre medaliaţii acestei ediţii de campionat naţional. Florina Mariş s-a clasat pe locul trei la triplusalt, urmată în clasament de colegele ei Graţiela Pantea, Georgiana Barta şi Dalia Telean. La săritura în înălţime, deveanca Andrada Popi s-a situat pe locul trei, urmată de Elisa Enache, iar la triplusalt băieţi, Alexandru Denis Berindeie a încheiat competiţia tot pe locul al treilea.
Alţi doi alteţi din judeţ au fost aproape de podiumul de premiere. Graţiela Pantea (Cetate Deva) a încheiat pe locul patru la săritura în lungime fete, iar Dan Boldor (CSS Hunedoara) s-a clasat pe locul cinci în proba de 800 m.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Start la înscrieri pentru Geopark Challenge – Semimaratonul cetăţilor din Ţara Haţegului

Pasionaţii de alergare pe şosea sunt aşteptaţi sâmbătă, 4 mai 2019, la ora 10.00, să ia startul la o nouă...

Orăştioara de Sus: demersuri pentru etapa a treia de cadastrare gratuită

Administraţia publică din Orăştioara de Sus va demara cea de-a treia etapă a programului de cadastrare gratuită, urmând să semneze...

Coregraful Elis Ursu sărbătoreşte, pe scenă, peste 40 de ani de carieră artistică!

Primăria MunicIpiului Deva şi Centrul Cultural „Drăgan Muntean” vă invită, marţi, 9 aprilie 2019, la ora 18:00, în sala mare...

Închide