Atleţi hunedoreni, pe podiumul etapei inaugurale a Campionatului Naţional de atletism

23 mai 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

Recent, la Piteşti s-au desfăşurat întrecerile Campionatului Naţional de atletism pentru categoriile de seniori, tineret şi juniori 1 în paralel cu întrecerile Campionatul Naţional Universitar.
Competiţia s-a derulat în condiţii deosebit de vitrege, cu vânt puternic care a bătut pe toată perioada întrecerilor şi cu ploaie în averse repetate. În aceste condiţii, rezultatele înregistrate nu au fost cele aşteptate de către tehnicii prezenţi la Piteşti.
În competiţia de la săritura în lungime feminin, Florentina Marincu Iuşco (foto, legitimată la CNS Cetate Deva), la prima participare într-un concurs naţional de la revenirea ei pe pista de atletism, şi-a confirmat valoarea şi a sărit în condiţiile date, 6.61 m, cu care a reconfirmat baremul pentru calificarea la Campionatele Europene de la Berlin din luna august. La aceeaşi probă, Andreea Timu s-a clasat pe locul III cu o săritură măsurând 5.62 m, Emilly Mihuţ, pe locul opt cu 4.99 m şi Andreea Gifu, pe locul nouă cu o săritură care a măsurat 4.84 m, toate atletele de mai sus fiind legitimate la CNS Cetate Deva.
În proba similară a băieţilor, Darius Sergiu Cuciurean, legitimat şi el la clubul devean, a încheiat concursul pe locul al treilea cu o săritură care a măsurat 6.72 m, iar colegul său de club, Rareş Nicolae Maier, s-a situat pe locul V la triplusalt cu o performanţă de 13.42 m. O altă performanţă a înregistrat Claudia Maria Florea (CS Ghelari – Universitatea Eftimie Murgu Reşiţa), care a încheiat proba de 1.500 m pe primul loc cu timpul de 4:48.32.
Au participat la aceste întreceri desfăşurate la Piteşti 290 de sportivi, din care 118 la feminin şi 172 la masculin, reprezentând 88 de cluburi şi asociaţii sportive din ţară.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Gimnastică aerobică: Mondialele, tot mai aproape

Gimnastica aerobică românească este pregătită pentru cel mai important test al anului – Campionatul Mondial. Primii la start sunt juniorii,...

Comunicat al Federaţiei Române de Atletism

Federaţia Română de Atletism a transmis în teritoriu un comunicat prin care îi invită pe toţi atleţii seniori, tineret, juniori...

Vernisajul expoziţiei “#identity” a artistului John Pîrva

Astăzi, joi, 24 mai, de la ora 17.00, are loc vernisajul expoziţiei de pictură a artistului John Pîrva. Expoziţia de...

Închide