Atleţi hunedoreni în loturile naţionale din 2018

Rezultatele reuşite şi performanţele deţinute de atleţii din judeţul Hunedoara în acest an nu au fost trecute cu vederea iar pentru sezonul 2018, nu mai puţin de 14 sunt incluşi să facă parte din loturile naţionale de juniori şi seniori. În calendarul internaţional al sezonului 2018 se regăsesc nouă competiţii la care pot lua parte atleţii hunedoreni.

Juniori de la CSŞ Hunedoara şi CNS Cetate Deva
În lotul naţional de juniori III se regăsesc Petrina Pivniceru (CSŞ Hunedoara), în probele de 100 şi 200 de metri; Petronela Stan (CSŞ Hunedoara), în proba de marş; Andrada Gheaţă (CSŞ Hunedoara), la probe combinate; Raul Dan (CNS Cetate Deva), în probele de 1.500, 2.000 şi 3.000 de metri şi Mihai Radu (CSŞ Hunedoara), în proba de aruncarea greutăţii.

Doi seniori de la SCM Deva
Incluşi pe listele lotului naţional de juniori II sunt Patrick Popa (CSŞ Hunedoara), la 100 şi 200 de metri; Rareş Maier (CNS Cetate Deva), la triplusalt; Georgiana Timu (CNS Cetate Deva), la săritura în lungime; Andreea Gifu (CNS Cetate Deva), la triplusalt şi Estera Bolohan (CSŞ Hunedoara), în proba de marş. Patrick Popa şi Georgiana Timu fac parte şi din lotul naţional de juniori I, ceilalţi atleţi hunedoreni incluşi în acest lot fiind Claudia Popp (CSŞ Hunedoara), la 1.500 de metri şi Bogdan Şitoianu (CNS Cetate Deva), la săritura în lungime. Din lotul naţional de seniori vor face parte în sezonul viitor doi atleţi de la SCM Deva, Andrei Deliu, la săritura cu prăjina şi probe combinate, precum şi Claudia Florea, la 800 de metri.

Nouă competiţii internaţionale majore
Principalele competiţii internaţionale din anul 2018 sunt Campionatul Balcanic de Sală pentru Juniori I (10 februarie – Sofia); Campionatul Balcanic de Sală pentru Seniori (17 februarie – Istanbul); Campionatul European de Sală pentru Seniori (2-4 martie – Birmigham); Campionatul Balcanic în Aer Liber pentru Juniori II (9 iunie – Istanbul); Campionatul Balcanic în Aer Liber pentru Juniori II (23-24 iunie – Bursa); Campionatul European pentru Juniori II (5-8 iulie – Gyor); Campionatul Mondial pentru Juniori I (10-15 iulie – Tampere); Campionatul Balcanic de Seniori (20-21 iulie – Stara Zagora) şi Campionatul European de Seniori (7-12 august – Berlin). (Ovidiu Mănăstire)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.