Atletele Florentina Iuşco şi Alina Rotaru vor participa la meciul Europa – SUA

20 august 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

 

     Stadionul Olimpic Dinamo din Minsk va găzdui, în perioada 9-10 septembrie 2019, meciul de atletism dintre selecţionatele Europei şi Statelor Unite ale Americii.
Echipa Europei va fi formată din 152 de atleţi, cei mai buni în probele lor, iar printre ei se vor număra şi două sportive din România. Spre bucuria noastră, una dintre cele două atlete este hunedoreanca Florentina Marincu Iuşco, iar cealaltă este Alina Rotaru, cele două urmând să concureze în proba de săritura în lungime.
Calificate recent la Campionatul Mondial de la Doha din toamnă, dar şi la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020, Florentina şi Alina au sărit recent fiecare peste 6,90 m şi promit evoluţii bune la următoarele mari competiţii.
Florentina Marincu Iuşco a sărit 6,92 m la Campionatele Naţionale de la Piteşti – performanţă care i-a adus şi medalia de aur, în timp de Alina Rotaru a reuşit 6,91 m în cadrul concursului Hanauerland-Spiele de la Freistett (Germania).
„Sunt foarte fericită că am fost invitată la o astfel de competiţie. Este o adevarată onoare să fac parte din echipa Europei!”, a precizat şi Florentina Iuşco despre întrecerea de la începutul lunii septembrie.
La fiecare probă vor participa câte opt sportivi: patru atleţi din Europa şi patru din SUA. Organizatorii au pregătit şi premii atractive în bani la fiecare probă. Astfel, locul 1 va fi recompensat cu 7.000 de euro, locul 2 va primi 5.000 de euro, iar cel de pe locul 3 va încasa 4.000 de euro. Premii vor primi şi următorii clasaţi, până la poziţia a opta, astfel: locul 4 – 3.000 de euro, locul 5 – 2.000 de euro, locul 6 – 1.000 de euro, locul 7 şi locul 8 – fiecare câte 500 de euro. În probele de ştafetă, premiile sunt următoarele: locul 1 – 6.000 de euro, locul 2 – 4.000 de euro, locul 3 – 2.000 de euro.(Nicolae Gavrea)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Instituirea unor facilităţi fiscale – Anularea unor obligaţii accesorii

În Monitorul Oficial nr.648 din 5 august 2019 a fost publicată Ordonanţa nr.6/2019 din 31 iulie 2019 privind instituirea unor...

În judeţ, mai sunt şcoli cu WC în curte

     Ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor, a cerut prefecţilor judeţelor din ţară ca până aseară să îi transmită...

Cine vrea ca hunedorenii să piardă o investiţie de peste 30 de milioane de lei?

      Situaţia în care se găseşte în prezent investiţia de reabilitare a Drumului Judeţean Hunedoara-Călan îi nemulţumeşte şi pe...

Închide