Atacat şi sfâşiat de lupi în pădure

Carmen Cosman

Un bărbat din Băniţa a scăpat ca prin minune cu viaţă, după ce s-a încăierat cu lupii în pădure. A vrut să-şi apere calul, dar la rândul său, s-a ales cu mai multe muşcături. A fost stabilizat şi acum este în afară de orice pericol.

Au sărit mai întâi la cal
Medicilor de la Vulcan nu le-a venit să creadă când la Urgenţe a ajuns un pacient sfâşiat de lupi. Bărbatul, de 38 de ani, din Băniţa, a ajuns la spital cu multiple răni, după ce a fost atacat şi muşcat de lupi în timp ce cobora de la pădure. Bărbatul era în zona Dealu Babii (situată între Băniţa şi Vulcan), când lupii i-au atacat calul. A sărit să îşi apere animalul cu toporul pe care îl avea asupra lui, însă unul dintre lupi l-a atacat şi l-a muşcat de mâini. Victima a fost transportată imediat la Spitalul de Urgenţă Petroşani, dar de aici, a fost dusă la Spitalul Municipal Vulcan, care are secţie de Boli Infecţioase. „Bărbatul are multiple răni la nivelul mâinii. S-au toaletat rănile, i s-a administrat vaccinul antirabic şi s-a luat legătura cu Spitalul Municipal Hunedoara, pentru că trebuie să i se administreze şi imunoglobulină”, a declarat Mariana Mateescu, managerul Spitalului Municipal Vulcan.

Caz fără precedent
Spitalul din Hunedoara este singurul care mai are imunoglobulină, un fel de ser antirabic, similar serului antiviperin, tocmai pentru că nimeni nu se aştepta la astfel de situaţii. Dacă muşcăturile de câini sunt ceva obişnuit şi, în urmă cu vreo doi ani a mai fost un pacient muşcat de o vulpe, doctorul Mariana Mateescu a precizat că, până acum, nu s-au confruntat cu astfel de cazuri, însă vor trebui să se aprovizioneze şi cu imunoglobulină.
Vânătorii spun că în Valea Jiului, numărul lupilor a crescut foarte mult, însă nu pot fi împuşcaţi, pentru că sunt animale protejate prin lege.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.