Astupată cu dopuri de lemn, conducta de apă de la Haţeg face furori pe Facebook

10 februarie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Adriana Năstase

O conductă de aducţiune a apei spre oraşul Haţeg, reparată cu zeci de dopuri din lemn, a stârnit sute de comentarii şi câteva mii de distribuiri pe Internet, după ce starea în care se află a fost fotografiată şi postată pe o pagină de Facebook, operatorul regional de apă, SC Apa Prod SA, recunoscând că ţeava este în administrarea sa.

Va fi înlocuită în perioada următoare
În fotografie se observă cum, de-a lungul unui tronson de conductă, spărturile au fost astupate cu dopuri din lemn, iar în unele părţi, apa reuşeşte să iasă şi pe lângă aceste improvizaţii.
„Ăştia nu cred că sunt conştienţi ce accidente se pot întâmpla dacă creşte puţin presiunea şi încep să zboare cepurile alea, ca gloanţele, din ţeavă”, arată, în unul dintre comentarii, Dorin Marius
După apariţia, în spaţiul public, a fotografiei în care este prezentată conducta de alimentare a oraşului Haţeg, conducerea companiei de apă a precizat, într-un comunicat de presă, că tronsonul are o lungime de 580 de metri şi că va fi înlocuit în perioada următoare. Valoarea lucrărilor este estimată la 145.000 de euro. „Acea conductă este din anul 1978 şi face parte din aducţiunea Sântămăria Orlea- Haţeg. Tronsonul de conductă, pe o distanţă de 580 metri, urmează să fie înlocuit în perioada următoare. Acesta a fost prevăzut pentru înlocuire, iar, la momentul de faţă, suntem în situaţia de achiziţie a conductei şi materialelor necesare înlocuirii acestui tronson. Valoarea acestor lucrări este de aproximativ 145.000 euro“, se menţionează în comunicatul postat pe pagina de Facebook a SC Apa Prod SA Deva.
Potrivit companiei de apă, în programul de investiţii al societăţii, finanţat din fonduri europene, este cuprinsă înlocuirea întregii conducte de aducţiune de la Sântămăria Orlea până la rezervorul de înmagazinare al oraşului Haţeg, pe o lungime totală de 3,2 km. Lucrările prevăzute în Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) vor începe în al treilea trimestru al acestui an.Operatorul regional de apă SC Apa Prod SA Deva este în subordinea Consiliului Judeţean Hunedoara.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 11.02.2020

George Titiş, cetăţean din Lupeni Pentru că, fiind trimis în judecată în stare de arest preventiv, după ce şi-a ucis...

Bulina albă, 11.02.2020

Petre Cosmin Gîrleanu, boxer din municipiul Hunedoara Pentru că la întrecerile din cadrul Campionatului Naţional de Box seniori, desfăşurate la...

Gura lumii, 11.02.2020

Vorbesc cârcotaşii prin târg că un director de pe la noi face angajările în instituţia pe care încă o conduce...

Închide