EvenimentFlash

Astăzi, bugetarii se află în grevă generală

03Protest sindicate (13)

 

Nicoleta Popa

Protestele continuă. Angajaţii din sistemul bugetar îşi vor întrerupe din nou activitatea. Alături de alte sute de mii din întreaga ţară, câteva mii de bugetari din judeţul Hunedoara se află astăzi în grevă generală, protestând faţă de grila unică de salarizare şi disponibilizările anunţate de Guvern, dar şi faţă de propunerea care impune 10 zile de concediu fără plată.
Week-end prelungit pentru profesori şi elevi
Aproximativ 6.000 de profesori din judeţ, afiliaţi SIP Hunedoara, care nu sunt de acord cu numărul mare de disponibilizări şi cer modificarea grilei unice de salarizare, participă la grevă. Ca urmare, în şcolile din judeţul Hunedoara nu se vor ţine ore. „Luni, în şcolile din judeţ nu se va desfăşura nici un fel de activitate didactică. Miercuri este programat un miting de o anvergură mai mare, la Bucureşti, la care vor participa şi 50 de profesori din judeţul Hunedoara“, a declarat Paul Rusu, preşedintele Sindicatului din Învăţământul Preuniversitar Hunedoara.
„Elevii stau acasă, iar profesorii, dat fiind că greva coincide cu Ziua Educatorului, sunt chemaţi la cercuri metodice“, a declarat Sorin Radu, inspectorul general al ISJ Hunedoara.
Nu îşi vor întrerupe activitatea
Angajaţii din sănătate şi poliţiştii se vor afla astăzi în grevă japoneză, de solidaritate cu bugetarii din celelalte domenii. Cu excepţia medicilor, ceilalţi lucrători din sănătate vor purta ecusoane şi banderole albe în semn de protest, deoarece legea nu le permite să întrerupă activitatea în totalitate. Singurele unităţi unde se va lucra normal sunt urgenţele. Şi agenţii de poliţie vor recurge la aceeaşi formă de protest. Ei nu îşi vor întrerupe activitatea, dar vor purta banderole albe.
Doar o treime din personal lucrează
Cea mai mare parte a funcţionarilor publici se va afla astăzi în grevă,  în acest sector asigurându-se doar o treime din activitate. Astfel, activitatea se va derula cu efective reduse la casele de pensii, finanţele publice, primării şi la Consiliul Judeţean.
Sindicaliştii din sectorul bugetar au început încă de săptămâna trecută acţiunile de protest, prin pichetarea sediilor PDL şi PSD din judeţ. Acţiunile  bugetarilor împotriva hotărârilor Guvernului continuă şi miercuri, 7 octombrie, cu un miting la Bucureşti. Dacă în urma acestor acţiuni de protest nu vor primi un răspuns pozitiv, sindicaliştii ameninţă că nu vor vota la alegerile prezidenţiale din 22 noiembrie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura