Politica si administratie

Aşa da, gospodari. Pregătesc de pe acum centenarul Marii Uniri

Cu toate că numai la anul se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire, cei de la Consiliul Judeţean ne anunţă încă de pe acum că pregătesc evenimentele pentru a marca acest lucru.

„Se împlineşte anul viitor un secol de la Marea Unire din 1918. Statul Naţional Român îşi sărbătoreşte cea de-a o suta sa zi de naştere. A fost pentru prima dată când toate provinciile istorice locuite de români s-au unit în cuprinsul aceluiaşi stat naţional. Moment de bucurie atunci, dar şi acum, pentru orice român legat sufleteşte sincer de ţara şi neamul în care s-a născut şi căruia îi vorbeşte limba. Prin urmare, la 100 de ani de România, sărbătorirea unui astfel de moment istoric, crucial şi pozitiv este încă din aceste zile o preocupare pentru conducerea Consiliului Judeţean Hunedoara. Am trasat deja un proiect-program de evenimente diverse care pe parcursul anului viitor să atragă în jurul lor hunedorenii care vor să se bucure la această aniversare majoră a românismului. O sută de ani de la Marea Unire vor fi sărbătoriţi în Hunedoara cu spectacole folclorice, de teatru, concursuri televizate între şcoli, lansări de carte, vizionări de documentare pentru elevi, toate, absolut toate, dedicate acestui eveniment”, a declarat Mircea Bobora, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara.
Proiectul-program elaborat de Consiliul Judeţean Hunedoara împreună cu Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva, Biblioteca Judeţeană ”Ovid Densusianu” Hunedoara, Centrul de Cultură şi Artă a judeţului Hunedoara, Teatrul de Artă Deva, Teatrul Dramatic ”I.D. Sârbu” Petroşani însumează peste 30 de evenimente dedicate Centenarului Unirii care se vor derula anul viitor. (A. Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura