Actualitate

Așa bine au lucrat, că a căzut termoizolația!

Primăria Deva va sesiza Parchetul după ce termoizolaţia aplicată pe tavanul casei scării unui bloc din oraş s-a desprins în întregime şi a căzut la pământ, lucrarea fiind executată în baza unui proiect de reabilitare termică a clădirii, a informat, ieri, administraţia locală.

Chemați la primărie
De asemenea, a fost sesizat Inspectoratul de Stat în Construcţii pentru efectuarea unui control al calităţii construcţiilor executate în cadrul pro­iectului. Incidentul a avut loc la un bloc situat într-o zonă centrală a oraşului, fără ca vreo persoană să fie rănită. Verificările efectuate imediat la faţa locului de o echipă a Primăriei Deva au arătat că lucrările de termoizolaţie au fost executate deficitar de către constructor.
În acest context, reprezentantul firmei de construcţii care execută termoizolaţia blocului, dirigintele de şantier şi managerul de proiect au fost convocaţi la sediul primăriei, prilej cu care reprezentantul constructorului şi-a asumat fap­tul că lucrările sunt neconforme. Acesta s-a an­gajat la remedierea deficienţelor în termen de o săptămână, în conformitate cu normele tehnice prevăzute în proiectul tehnic.
„Primăria municipiului Deva va sesiza unitatea de Parchet competentă, sub aspectul săvârşirii in­fracţiunilor prevăzute de Legea nr. 10/1995 cu mo­dificările şi completările ulterioare, privind ca­litatea în construcţii, art. 35: (…) executarea de modificări ale unei construcţii fără respectarea reglementărilor tehnice privind stabilitatea şi rezistenţa, dacă în acest fel este pusă în pericol via­ţa sau integritatea corporală a uneia sau mai multor persoane; distrugere (art. 253 C.P.) şi ne­glijenţă în serviciu (art. 298 C.P.), urmând a ne con­stitui parte civilă în funcţie de valoarea pre­ju­di­ciului stabilit”, a precizat administraţia locală.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura