ComunitateEducatie si cultura

Artiștii de la Teatrul de Artă Deva, în turneu la Chișinău. Proiectul „Unire prin cultură” continuă

În octombrie anul acesta, trupa Teatrului de Artă Deva va juca ân deplasare, la Chișinău. Totul face parte dintr-un parteneriat cu artiștii de la Teatrul Satiricus I.L. Caragiale din Chișinău.

 

Cinci producții proprii

„Animați de idealuri comune bazate pe comuniunea de limbă și de identitate, artiștii români și cei din Republica Moldova nu au avut niciodată un prilej mai bun ca acest an 2022 să-și manifeste prin acțiuni artistice comune proiecte de anvergură prin proiectul ((Unire prin Cultură)), proiect materializat prin săptămâna teatrului hunedorean la Chișinău și Zilele Teatrului Moldovenesc la Deva sub forma unui minifestival. Urmând calea Consiliului Județean Hunedoara, care a semnat în martie 2019 un acord de colaborare și înfrățire cu Raionul Strășeni din Republica Moldova și în anul 2022 cu capitala Republicii Moldova, Teatrul de Artă Deva și Teatrul Satiricus I.L.Caragiale din Chișinău au semnat un parteneriat cultural strategic ce se materializează prin proiecte comune, schimb de artiști, respectiv coproducții și chiar microstagiuni susținute în cele două orașe, respectiv Deva și Chișinău”, a declarat  Mihai Panaitescu (foto), managerul Teatrului de Artă Deva.

„Anul acesta s-au împlinit 170 de ani de la nașterea marelui dramaturg I.L.Caragiale. De aceea, jucăm la Chișinău și o piesă de-a lui Caragiale. Am mai jucat la Chișinău, populația vorbitoare de limbă română de acolo este dornică să vadă pe scenă piese de-ale noastre”, a spus Mihai Panaitescu.

Astfel, în perioada 11-15 octombrie 2022, echipa Teatrului de Artă Deva va ajunge pe meleaguri moldovenești, la Chișinău, unde va prezenta publicului din Republica Moldova 5 spectacole, producții proprii.

Programul  spectacolelor desfășurate în Republica Moldova este :

11 octombrie-NU-I UȘOR SĂ FII BOGAT, adaptare după Gyorgy Spiro, regia Eugen Pădureanu.

12 octombrie-O NOAPTE FURTUNOASĂ, de I.L.Caragiale, regia Mihai Panaitescu.

13 octombrie-O AFACERE DE FAMILIE, după o idee de S. Bobrik și R. Clark, regia Eugen Pădureanu.

14 octombrie-UN TRAMVAI NUMIT DORINȚĂ, de Tennessee Williams, regia Eugen Pădureanu.

15 octombrie – PĂCALĂ, adaptare după Bogdan Radu Ghelu, regia Mihai Panaitescu.

 

„Suntem convinși că spectacolele noastre vor fi la fel de apreciate peste hotare, cum sunt și acasă”, a adăugat managerul Mihai Panaitescu.

 

 

 

 

 

 

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura