EvenimentFlash

Arsenal Park, unicul complex turistic militar din Europa

01 arsenal park

Nicolle Ebner

Fosta fabrică de muniţie Rompiro a devenit singurul complex turistic de vacanţă cu specific militar din Europa. „Arsenal Park”, o investiţie în valoare de 20 milioane de euro, realizată de compania Bega Grup Timişoara, a fost inaugurat sâmbătă, la Orăştie.

Vacanţă în cazarmă de patru stele
Buncărele şi depozitele de muniţie abandonate ale fostei fabrici Rompiro au fost transformate în vile şi apartamente de lux, complexul fiind cotat la patru stele. Investiţia a început în urmă cu patru ani, când compania Bega Grup a achiziţionat fabrica Rompiro intrată în faliment – cu datorii de peste 900.000 euro – şi intenţionează să dezvolte proiectul actual, valoarea finală a investiţiei ridicându-se la suma de 40 de milioane de euro. „Când am preluat acest loc, am găsit aici mari cantităţi de muniţie, chiar şi mine antitanc. Am investit foarte mult ca să curăţăm zona şi să o aducem la stadiul actual. Această „unitate militară de vacanţă” se adresează tuturor turiştilor care doresc să-şi petreacă vacanţa într-o zonă care a fost un obiectiv militar. Cred că va fi apreciată nu numai de turiştii români, ci şi de cei de peste hotare” – a declarat unul din fraţii Cristescu, Emil (foto jos), vicepreşedintele companiei Bega Grup, aflat, la inaugurare. Complexul de vacanţă se întinde pe o suprafaţă de 80 de hectare şi este situat în mijlocul unei păduri de foioase de la marginea municipiului Orăştie. Au fost amenajate 150 de locuri de cazare, iar aleile complexului turistic, un adevărat muzeu în aer liber, sunt străjuite de 70 de tunuri, TAB-uri şi camioane militare, inclusiv un avion, multe dintre exponatele salvate de la fier vechi fiind unicate.

Hai la Orăştie, să ne iubim pe tunuri
Turiştii excentrici sau cei dornici de senzaţii tari, pot dormi pe paturi amplasate pe afeturi de tun, în TAB-uri sau chiar sub pământ, în tuneluri preluate de la armată şi transformate în camere luxoase de hotel. Oaspeţii mai au la dispoziţie şi dormitoare amenajate în buncăre, tunuri în cameră, chiuvete făcute din căşti militare, rezervoare de tanc pe post de scaune, iar la restaurantul de patru stele se mănâncă din gamelă. Însă nu lipsesc terenurile de minigolf, echitaţie, saună, jacuzzi, bazin de înot, locuri de joacă, trasee pentru ATV-uri. Pachetul minimal de servicii porneşte de la 40 de euro pe noapte. Inaugurarea „Arsenal Park” a avut loc sâmbătă, gazdele evenimentului fiind fraţii Marius şi Emil Cristescu, milionari din Top Ten Capital, cu o avere estimată la peste 800 de milioane de euro.

One thought on “Arsenal Park, unicul complex turistic militar din Europa

  • DE CE NU SANT ARESTATI CEI CARE MAU TORTURAT NEVINOVAT?
    CEI CARE AU CASTIGAT LA CEDO, AU DEMONSTRAT, CA UN PROCUROR SI UN JUDECATOR,DIN ROMANIA, AU INCALCAT LEGEA CU BUNA STIINTA,DEVENIND CEI MAI PERICULOSI INFRACTORI AI SOCIETATII,SA FIE ARESTATI TOTI ACESTI PROCURORI SI JUDECATORI CARE NEAU FACUT DE RUSINE.
    JOS CORUPTIA.JOS CU MAFIA,CEREM PUBLIC DEMITEREA DIN MAGISTRATURA ACESTOR INFRACTORI PERICULOSI AI SOCIETATII. vili rupa din hunedoara. tel.0721758747

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.