Armonii de colind la „Carol Davila” Călan

Magdalena Şerban

Seara de vineri a fost una de suflet pentru viitorii asistenţi, actuali elevi ai Şcolii Sanitare Postliceale „Carol Davila” Călan, respectiv ai structurii acesteia din Deva, colindele şi jocul căluşarului fiind piesele de rezistenţă ale unui program dedicat sărbătorilor iernii.
De la Deva…
Restaurantul Sava din Deva a fost gazda unui spectacol ce a îmbinat minunatele colinde româneşti cu tradiţiile, vocile interpreţilor purtând auditoriul spre atmosfera pe care ne-o creează apropiata sărbătoare a Crăciunului. Au vestit  Naşterea Mântuitorului „Îngeraşii” – grupul de copii de la Şcoala Generală din Călan, condus de cântăreaţa de muzică populară Violeta Deminescu şi cel de colindători ce au avut-o  în frunte pe o altă îndrăgită interpretă de folclor, Dorina Negru, care a susţinut şi un recital de zile mari. Căluşarii din Boşorod au asigurat supremaţia obiceiurilor ardeleneşti, iar straiele autentice şi jocul popular au reprezentat un regal al evenimentului. Nu au lipsit de pe farfuriile invitaţilor nucile, merele şi împletiturile specific româneşti, dar şi fineţurile culinare.
…la Caransebeş
Spectacolul de colinde nu s-a ţinut doar la Deva, elevii Şcolii Sanitare Postliceale „Carol Davila” din Caransebeş (structură a instituţiei de învăţământ similare, din Călan), putându-se bucura şi ei de un program artistic şi de bucate alese, cu o seară în urmă. I-a colindat şi le-a prezentat obiceiuri străvechi, grupul de copii ai şcolii Generale din comuna Teregova (Caraş-Severin), iar Dorina Negru i-a cucerit prin cântecul ei. “Acaparaţi de viaţa de zi cu zi, avem senzaţia că ne pierdem sensibilitatea, dar iată că vin şi momente care ne contrazic, demonstrându-ne că ne înşelăm. După cum ne-am obişnuit deja de câţiva ani încoace, ne-am dat întâlnire la un spectacol de colinde cu totul special, dedicat celor ce poartă în inimi bucuria şi emoţia sărbătorilor de iarnă şi îndrăgesc datina strămoşească. Mulţumesc pe această cale tuturor celor implicaţi în reuşita serilor de colinde şi, de asemenea, conducerii restaurantului Sava, pentru că ne-a fost mereu alături”, a declarat Eleonora Gavrilesc, managerul Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila“ din Călan.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.