Sport

Argint olimpic pentru fotbalistele din Haţeg

Ciprian Marinuţ

Echipa de fotbal fete a Colegiului Naţional „I.C.Brătianu” Haţeg, antrenată de profesorul Paul Stănculesc, a cucerit titlul de vicecampioană naţională, în cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar, la clasele I-IV.
 

Victorii pe linie, până în finală
La Haţeg, fetele din clasele primare sunt mai pasionate de fotbal decât de păpuşi, calculatoare sau desene animate. Drept dovadă, echipa feminină de fotbal a Colegiului Naţional „I.C.Brătianu” Haţeg este medaliată cu argint la ediţia 2011 a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar. Formaţia inventată şi pregătită de profesorul Paul Stănculesc a cucerit titlul de vicecampioană naţională, după ce a fost învinsă în finala turneului naţional al Olimpiadei, desfăşurat la Mogoşoaia, în perioada 11-13 iunie. Fetele din Haţeg au obţinut trei victorii în etapa grupelor, învingând cu 2-1 campioana judeţului Tulcea, cu 2-0 reprezentanta judeţului Iaşi şi cu 3-0 echipa similară din Mureş. Haţegancele au fost învinse, însă în finală, la limită, scor 0-1, de campioana judeţului Bihor, care s-a clasat pe locul I în cealaltă grupă din care au mai făcut parte campioanele din Dolj, Prahova şi  Bucureşti. Echipa din Haţeg a obţinut dreptul de a participa la etapa naţională, după ce a devenit campioană judeţeană şi a câştigat etapa zonală de la Reşiţa, unde au mai participat echipe din judeţele Alba, Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Mehedinţi.

Fotbalul pe pâine
Bazele echipei Colegiului Naţional „I.C.Brătianu” Haţeg au fost puse, la începutul anului şcolar, în urma unei selecţii efectuate în cele două şcoli generale din oraş. „Am vorbit cu învăţătorii să-mi trimită la selecţie fetele care doreau să joace fotbal. Spre surprinderea mea, au venit peste 20. După ce am văzut ce ştiu, am selecţionat o echipă de 9-10 jucătoare. Apoi, am început antrenamentele, câte patru pe săptămână, iar acum, echipa e vicecampioană naţională”, a spus profesorul Paul Stănculesc. Secretul succesului echipei de fotbal fete din Haţeg este ambiţia şi tehnica învăţată în familie de două dintre jucătoare. „La acest nivel cel mai mult contează ambiţia şi determinarea, iar componentele echipei mele sunt ca leoaicele. Un rol important la rezultatele noastre bune l-au avut portăriţa Crina Măran, cu numeroase intervenţii salvatoare şi jucătoarele de câmp Andreea Dumitru şi Miruna Enache, care au o tehnică bună, deprinsă de la fraţii lor mai mari cu care joacă fotbal în faţa blocului”, a explicat Paul Stănculesc.
Lotul echipei Colegiului Naţional „I.C.Brătianu” Haţeg este format din: Crina Măran, Andreea Dumitru, Alina Ancuţa, Anemona Bencău, Sorina Busuioc, Miruna Enache, Elena Radu. Antrenor – prof. Paul Stănculesc.

One thought on “Argint olimpic pentru fotbalistele din Haţeg

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.