Arbitrii lor, neputinţa noastră

14 septembrie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Sport

11 x 1 marian muntean a contestat de mai multe ori vehement deciziile arbitrilor

Ciprian Marinuţ

„Cetate” a pierdut la un gol diferenţă, scor 33-34, meciul de acasă, cu Ştiinţa Baia Mare, după un joc modest, în care a ratat mult, dar finanţatorul Marian Muntean (foto) pune eşecul în cârca arbitrilor şi-i acuză de „sabotaj”, pe motiv că el refuză să le dea bani.

Temeri confirmate
Suspiciunile patronului echipei Cetate Deva legate de prestaţia arbitrilor Adrian Barbu şi Sorin Nica, din Argeş, la meciul cu Ştiinţa Baia Mare, s-au confirmat. Un joc echilibrat, pe care handbalistele antrenate de Dumitru Muşi nu meritau să-l piardă, dar nici să-l câştige, a fost adjudecat de adversare, din cauza unor decizii defavorabile ale fluieraşilor. Marian Muntean a răbufnit, la finalul meciului, la adresa arbitrilor şi a lăsat să se înţeleagă că sunt mituiţi de Ştiinţa, dar nu le-a cruţat nici pe handbalistele sale. „Nu aveam cum să câştigăm cu un astfel de arbitraj tendenţios. Nu vreau să dau bani arbitrilor şi atunci am parte de decizii mizerabile. Cei doi sunt cunoscuţi ca arbitri de casă ai celor din Baia Mare, încă din campionatul trecut, când cu ajutorul lor au remizat acasă cu Rulmentul Braşov şi au oprit-o din cursa pentru titlul de campioană. E drept că şi noi am jucat slab şi am ratat mult. Cu o singură schemă ofensivă în tot meciul, era greu să învingem şi adversarele şi arbitrii”, a tunat Muntean.

Boli vechi
Dincolo de arbitraj, care a judecat cu măsuri diferite şi favorabile Ştiinţei, şi „Cetate” a rămas datoare din punctul de vedere al calităţii jocului. Cu excepţia primelor 20 de minute din prima repriză, când a avut de mai multe ori avantaj pe tabelă (5-3, min. 8; 10-8, min. 15; 12-11, min. 19), devencele au fost conduse. Declinul a început în minutul 21, la 12-13, s-a accentuat la pauză, 15-17, min. 30, şi a atins apogeul în repriza secundă, când Ştiinţa a avut patru-cinci goluri avantaj (maximum 25-30, min. 51). Devencele au încercat să dreagă busuiocul în ultimele minute şi au revenit la un singur gol, însă n-au avut puterea să egaleze şi au pierdut cu 33-34. Cauzele prestaţiei modeste ţin de vechile şi cunoscutele slăbiciuni ale handbalistelor de la Cetate, care n-au putut fi eradicate nici de noul antrenor, Dumitru Muşi. Ne referim la căderile de concentrare inexplicabile, la ratările incredibile din situaţii de „singur cu portarul”, sau de la şapte metri şi din neputinţa de a marca în superioritate numerică. În plus, şi mult lăudatul pivot sârb Nicolic a dezamăgit, ea reuşind să marcheze un singur gol.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Ajutor pentru elevii din Haţeg

În cadrul unei acţiuni organizate de TNL Haţeg, în acest week-end, un număr de 25 de şcolari, din oraşul de...

Acelaşi scenariu, aceleaşi personaje…

Manifestările de la Ţebea au început, ieri, fără Traian Băsescu, care a ajuns acolo doar în jurul orei 15. În...

Marea Britanie apreciază muncitorii români

Din 2 octombrie 2009, Marea Britanie va aplica o serie de modificări legislative, privind accesul unor categorii de lucrători români...

Închide