Aproape 6.000 de dosare penale pentru furt de lemn

Maximilian Gânju

Poliţiştii au derulat peste 35.000 de controale pe linie silvică, în cele nouă luni scurse ale anului, în urma cărora au întocmit peste 5.800 de dosare penale în care sunt cercetate 2.287 de persoane, arată un raport întocmit de IGPR.

În raportul dat publicităţii de Poliţia Română este evidenţiat şi cazul din judeţul Hunedoara, unde poliţiştii din Timiş au efectuat un control la un operator economic din localitatea Haţeg. Acţiunea a vizat depozitul societăţii, cât şi în partida de masă lemnoasă aflată în exploatare. Poliţiştii au sancţionat societatea cu trei amenzi în valoare de 11.000 de lei, au confiscat peste 73 metri cub de lemn şi au întocmit un dosar penal pentru tăiere ilegală şi furt de arbori.
Acţiunile din cele nouă luni au avut ca rezultat ridicarea în vederea confiscării sau a stabilirii provenienţei a peste 42.600 de metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 13.000.000 de lei. De asemenea, poliţiştii au dispus confiscarea sau indisponibilizarea a 278 de ferăstraie mecanice, 157 de topoare şi securi, a cinci tractoare, 100 de autovehicule şi a 120 de căruţe folosite la furturi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.