Apple – tehnologie pentru recunoaşterea feţei

 Sebastian Mezei

Compania Apple a înregistrat de curând un patent nou, prin care doreşte implementarea tehnologiei de recunoaştere a feţei utilizatorilor.

Conform specificaţiilor descrise, se doreşte implementarea noii tehnologii în sistemele de operare iOS dezvoltate de către compania Apple, astfel încât aceasta să fie disponibilă pe toate dispozitivele produse de către companie.
Tehnologia nu este o idee nouă, ea fiind disponibilă şi pe telefoanele cu sistem de operare Android, dar utilizatorii s-au plâns cu privire la proasta funcţionare a acesteia.
Apple doreşte ca orice dispozitiv să poată fi deblocat prin recunoaşterea feţei utilizatorului, în momentul când acesta va lua dispozitivul în mână, chiar şi atunci când se află în modul sleep.
Sistemul va analiza în primul rând un filtru portocaliu, pentru a determina variaţii în tonusul pielii, iar apoi va determina detaliile ochilor şi ale gurii. Acesta va analiza apoi diferenţele dintre imaginea standard, salvată iniţial şi cea scanată în timp real.
Dacă recunoaşterea va avea succes, sistemul va fi deblocat şi utilizatorul identificat va avea acces la setul de funcţii personalizate pe acel dispozitiv.
În cazul în care există mai mulţi utilizatori definiţi pe un dispozitiv, la fiecare autentificare se vor încărca setările personale (temă, aplicaţii, mesaje personale, documente etc).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.