Actualitate

Apicultorul care a intrat pe autostradă cu un tractor este nemulţumit de pedeapsă

Din cauza inconștientului o femeie ne­vinovată a murit pe loc, iar trei copi­lași au fost grav răniți. Accidentul ru­tier s-a petrecut în zona comunei Șoimuș, după ce apicultorul a intrat pe auto­stra­da A1 cu un tractor agricol după care tracta o remorcă cu stupi de albine.

Murdare
Femeia în vârstă de 27 ani a murit la scurt timp după producerea acciden­tului. Trei copilași cu vârste până în 6 ani au fost grav răniți. Tractoristul vinovat de tragedie circula cu o viteză de cel mult 25-30 km/h, după cum au stabilit experții. Remorca nu avea un sistem de iluminare în partea din spate cores­punzător şi nu era echipată cu marcaje fluorescente, reflectorizante, iar lămpile stop spate erau murdare şi într-o stare necorespunzătoare, împrejurări ce diminuau luminozitatea acestora. Ex­per­ții au mai stabilit că tractoristul nici măcar nu avea puse în funcțiune lumi­nile de avarie, iar culoarea în care era vopsită remorca – gri – o făcea greu vizibilă, mai ales pe timp de noapte. Individul s-a prevalat de dreptul la tăcere în cursul urmării penale, dar în cursul cercetării judecătorești a recu­noscut fapta.

A dat vina pe victime
Deși știa că este strict interzis accesul cu un utilaj pe o șosea de viteză, indi­vidul a considerat că nu este sin­gurul vinovat de tragedie. Judecătoria Deva
l-a condamnat la 2 ani și 6 luni de în­chisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă, dar apicultorul s-a arătat ne­mulțumit de sentință. La Curtea de Apel Alba Iulia a cerut reducerea pedepselor aplicate pentru infracțiunile de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă sub minimul special prevăzut de lege, cu menținerea dispoziției de sus­pen­dare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante. Ba chiar a dat vina pe femeia care și-a pierdut viața, dar și pe copiii răniți, că nu purtau centurile de siguranță. Curtea de Apel Alba Iulia i-a respins apelul ca nefondat, iar decizia este definitivă. (M.Gânju)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura