Politica si administratie

Apel la conducerea Primăriei Deva!

„Vieți date peste cap, copii distruși, pă­rinți disperați! Acestea sunt rezul­tatele nepăsării care domnește în Pri­măria Municipiului Deva față de situația școlilor din oraș.
După ce școlile au stat închise din cauza lipsei de căldură, asistăm, în aceste zile, la o nouă criză provocată de administrația publică locală la Școala Gimnazială Andrei Șaguna Deva. Școală care se va închide pentru reabilitare, iar singura „soluție” oferită de primarul Devei este ca elevii să desfășoare cursuri în două schimburi, din lipsă de spații.
Oare vă vine să credeți că din zecile de clădiri goale din Deva, Primăria nu a găsit suficiente spații în care elevii să facă școală în program normal???
Această criză scoate la iveală ma­na­gementul dezastruos al administrației publice locale. Practic, locuitorii acestui oraș sunt pe cont propriu, sunt lăsați să se descurce de unii singuri, fie că este vorba despre termoficarea orașului sau despre educația copiilor lor.
Sunt alături de părinții și profesorii de la Școala Gimnazială Andrei Șaguna Deva care se luptă pentru drepturile copiilor lor. Drepturi care le sunt grav încălcate de actuala administrație a orașului.
În calitate de deputat al județului Hunedoara, mă alătur acestor demersuri și voi face tot ce îmi stă în putință pentru ca, în anul școlar 2021–2022, elevii de la „Andrei Șaguna” să aibă parte de o șco­larizare corectă!
Fac apel la conducerea Primăriei Mu­nicipiului Deva să găsească resursele necesare pentru ca toți copiii de la Școala Gimnazială „A. Șaguna” să desfășoare cursurile în program normal.
Închirierea unor săli în care elevii vor putea desfășura cursuri, s-ar putea să coste mai puțin decât banii pe care i-ați dat in ultimele șapte luni pe închirierea decorului floral de la oficierea căsătoriilor civile, cumpărarea de flori și coroane. Totul v-a costat aproape 60.000 de euro!!
Merită și copiii din Deva o astfel de sumă din bugetul local??”.

Anamaria Gavrilă,
deputat AUR de Hunedoara

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.