Aparatul pentru teste Covid din Valea Jiului, în licitaţie

11 noiembrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Echipamentul medical va deservi întreaga Valea Jiului, în condiţiile în care populaţia din regiune avea posibilitatea să se testeze doar în centrul judeţului.
Municipalitatea Petroşani a anunţat că aparatul Real Time PCR se află în procedură de achiziţie, iar acum sunt puse la punct ultimele detalii în spaţiul în care va funcţiona.
Aparatul pentru teste Covid-19 achiziţionat pentru Spitalul de Urgenţă din Petroşani va fi amplasat într-un spaţiu situat în clădirea Poli­clinicii Stomatologice Petroşani, spaţiu atribuit gratuit.
„Este foarte important, în această situaţie pandemică, să avem un aparat de testare Covid-19 la Spitalul de Urgenţă Petroşani, unde sunt tratate cazurile grave din toată Valea Jiului, cu atât mai mult cu cât pe o rază de 100 de kilometri nu există niciun aparat Real Time PCR care să depisteze prezenţa acestui virus şi durează foarte mult până vin rezultatele testelor”, motiva Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroşani. (M. Gânju)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră

Marian Vlad, de 36 de ani, din Baia Mare, rezident în Haţeg Pentru că a fost trimis în judecată de...

Bulina albă

Imre Szuhanek, preşedintele Asociaţiei Petro Aqua, custode al Peşterii Bolii Pentru lucrările efectuate în acest an la Peştera Bolii, obiectiv...

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Banii pompaţi cu ne­miluita în mai multe pro­iecte de modernizare a unei zone de agrement din judeţ ridică semne mari...

Închide