Aparat medical performant, donat de ArcelorMittal către spitalul din Hunedoara

2 mai 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate, Flash

Magdalena Şerban

Ieri, secţia de Pediatrie a Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara a primit, sub formă de donaţie din partea ArcelorMittal, un aparat pentru vizualizarea venelor prin proiecţia pe piele a imaginii.

Potrivit specialiştilor, aparatul reprezintă un echipament inovator de înaltă tehnologie pentru puncţia venoasă care, nu numai că ajută personalul medical la dificultăţile întâmpinate, dar îl şi asistă la evaluarea mai complexă a stării vasculare, precum evaluarea elasticităţii vaselor de sânge, observarea congestiei hemoragice subcutanată şi evaluarea adâncimii venelor pentru alegerea unui unghi de puncţie venoasă.
“Doresc să mulţumesc conducerii ArcelorMittal Hunedoara pentru implicarea arătată în sprijinirea sistemului sanitar local, prin donarea de echipamente de ultimă generaţie, care sporesc calitatea serviciilor medicale destinate comunităţii hunedorene. Vreau, în acelaşi timp, să menţionez implicarea colectivului medical din secţia Pediatrie, care caută în permanenţă să dezvolte şi să diversifice serviciile medicale destinate micuţilor pacienţi. Până la urmă, dragostea pe care a arată zi de zi pentru copilaşii internaţi aici îi face mai mult decât nişte simpli doctori. Secţia dispune de 52 de paturi organizate în 19 saloane, marele merit pentru cum arată şi funcţionează în acest moment secţia este al medicului şef, dr. Nicoleta Terzea”, a afirmat Radu Budae, managerul Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara.
Reamintim că de curând, Pediatria de aici a trecut printr-un amplu proces de modernizare. Partea de reabilitare a infrastructurii i-a revenit unităţii sanitare, iar cea de dotare cu mobilier modern a fost asigurată de Episcopia Devei şi Hunedoarei, sub formă de donaţie, a cărei valoare a ajuns la 150.000 de lei.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Nou interimat la conducerea ADEH

De ieri, interimatul la conducerea Agenţiei de Dezvoltare Economico-Socială Hunedoara (ADEH) este asigurat de Camelia Bedea, prin ordin al preşedintelui...

Postul de administrator public al Devei va fi reînfiinţat

Postul de administrator public al municipiului reşedinţă de judeţ va fi reînfiinţat în scurt timp, susţine primarul Florin Oancea.

Nici o sesizare pentru deponeu

Primarul comunei Băcia, Florin Alba (foto), susţine că nu a primit nici o reclamaţie privind funcţionarea deponeului ecologic din zonă.

Închide