Apa va curge la robinete în comuna Mărtineşti

15 februarie 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Proiectul de alimentare cu apă a satelor comunei Mărtineşti va intra în lucru în perioada ce urmează, fiind soluţionată contestaţia la licitaţia de atribuire, desfăşurată prin Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.
„Este un program câştigat pe Ordonanţa nr. 28, a cărui valoare licitată se ridică la suma de aproximativ 1.000.000 de lei. Devizul a fost de 2.200.000 de lei, deci dublu. Banii ne-au fost deja alocaţi, în întregime, dar sunt şi ceva cheltuieli declarate neeligibile, pe care le vom suporta din bugetul local. Le-am cuprins, aşa că nu va fi nici un fel de problemă. Contractul e semnat şi în funcţie de cum ne permite vremea, ne vom apuca de lucru. Termenul de finalizare este de 24 de luni, însă constructorul ne-a comunicat că există şanse mari ca până în toamnă să finalizeze lucrările. Alimentarea cu apă o facem din rezervorul Turdaş, sursa Sibişel. E aceeaşi sursă ce deserveşte comunele din jurul municipiului Orăştie (Beriu, Orăştioara, Turdaş) şi inclusiv Orăştie. În ce ne priveşte, circa 1.000 de persoane vor beneficia de această utilitate, adică 400-500 de gospodării. Se impunea să luăm măsuri, deoarece bazinele existente au ceva vechime şi nu mai fac faţă actualelor cerinţe. Pe timp de secetă, oamenii rămân fără apă, mai mereu. Apa nu este nici ea potabilă sută la sută, aşa că şi asta e o problemă majoră”, a spus Adinel Botescu (foto), primarul din Mărtineşti.
Potrivit acestuia, bătălia în ce priveşte execuţia a fost destul de mare, la licitaţie luând parte nu mai puţin de 18 firme. „Ne-am interesat şi noi de ce, din firmele participante, vreo şapte au prezentat oferte cu tarife foarte joase, între ele fiind înregistrate diferenţe mari, dar ne-am liniştit când am concluzionat că materialele folosite ajung undeva la 500.000 – 600.000 de lei, restul însemnând manoperă şi profit. Voiam să nu stăm cu emoţii că vom întâmpina greutăţi pe parcursul desfăşurării sau vreo intrare în insolvenţă a executantului”, a mai spus primarul. (M. Şerban)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Parcul Industrial Hunedoara are porţile deschise pentru investitori

Cei interesaţi să concesioneze spaţii în cadrul Parcului Industrial din Hunedoara trebuie să ştie că grila de tarifare nu a...

Premierea celor mai bune biblioteci din judeţ

În 23 februarie, Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Deva organizează în Sala de conferinţe a Parcului de Afaceri din Simeria, un...

Debut cu înfrângere în noul an pentru CSŞ Petroşani

CSŞ Petroşani a pierdut, scor 21-22 (11-11), în faţa echipei Unirea Sânnicolau Mare, în etapa a VIII-a a seriei G...

Închide