Apă şi canalizare pentru toată zona urbană a Hunedoarei

05 Conferinta Apa Prod HD Viorel Arion Victor Arion (10)Volodia Macovei

La sfârşitul săptămânii trecute, a fost semnat contractul de lucrări HD-CL 8 „Reabilitarea şi extinderea conductelor de aducţiune, a reţelei de distribuţie şi a reţelei de canalizare din Hunedoara. Ieri, într-o întâlnire cu presa, la care au participat primarul Hunedoarei, Viorel Arion (foto în stânga), şi directorul general al societăţii Apa Prod SA Deva, Victor Arion (foto în dreapta), dar şi reprezentanţi din partea proiectanţilor şi executanţilor, au fost prezentate detalii ale acestei investiţii.

Implementări  la standarde europene
Obiectivele acestui contract, pentru partea de reţele de apă, cuprinde: extinderea reţelei de distribuţie a apei pe 4,57 kilometri, reabilitarea reţelei de distribuţie a apei pe 5,46 kilometri, reabilitarea conductei de transport apă tratată de la Staţia Sânpetru, dar şi implementarea sistemului SCADA, respectiv dotări cu echipamente de măsurare şi transmitere de date privind anumiţi parametri din reţeaua de distribuţie, sistem care ajută la reducerea pierderilor şi optimizarea remedierii defectelor.
În zona de canalizare, obiectivele ce sunt vizate sunt: extinderea colectorului de canalizare Hunedoara-Sântuhalm, tronsonul Mitall Steel – Draxelmeier (538 de metri), extinderea reţelei de canalizare în Hunedoara pe 11,08 kilometri, reabilitarea reţelelor de canalizare pe 1,85 kilometri, construirea a cinci staţii de pompare a apei uzate, dar şi implementarea SCADA, respectiv automatizarea staţiilor de pompare a apei uzate.

Mai rămân satele
Valoarea totală a acestui contract este de 26, 4 milioane de lei, fără TVA. Se prognozează ca lucrările să fie finalizate cel târziu în data de 31 decembrie 2015, următoarele 12 luni fiind rezervate notificării eventualelor defecte.
Contractul de la Hunedoara se implementează în cadrul proiectului „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Hunedoara”, un proiect cu o valoare totală de aproximativ 580,5 milioane de lei, derulat în POS Mediu, şi finanţat în proporţie de aproape 83 la sută din fonduri europene.
Din declaraţiile reprezentanţilor beneficiarului acestui contract, Apa Prod SA Deva, rezultă că, după finalizarea acestor lucrări, adică la finalul anului viitor, toată zona urbană a Hunedoarei va beneficia de apă şi canalizare la standarde europene. Pentru Hunedoara, mai rămâne de rezolvat, pe alte proiecte, problema apei şi canalizării în satele aparţinătoare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.