Apa Serv Valea Jiului aduce 89 de milioane de euro în zona minierã

31 august 2014 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

05 avram.-660x330  Maximilian Gânju

Societatea de apă şi canal din Valea Jiului a semnat acordul pentru partea a doua a unui proiect european privind modernizarea infrastructurii regiei, iar suma totală primită din fonduri europene se ridică la 89 de milioane de euro.

Etapa a doua a proiectului de modernizare şi extindere a reţelei de apă şi canal în Valea Jiului intră pe ultima sută de metri după ce a fost semnat contractul de consultanţă. Contractul prevede „asistenţa tehnică pentru pregătirea aplicaţiei de finanţare şi a documentaţiilor de finanţare şi a documentaţiilor de atribuire pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în regiunea Valea Jiului”, iar proiectul se va derula în perioada 2014-2020.
„Semnăm contractul pentru asistenţă tehnică, pentru pregătirea aplicaţiei şi pentru a lua cele 89 de milioane de euro, suntem în România al doilea operator după cel din Vrancea care încheie contractul de asistenţă tehnică şi asta înseamnă că, începând de anul viitor, putem începe lucrările pentru a lua bani europeni din nou. Chiar dacă suntem un operator mai mic, suntem un operator care luăm bani mulţi. Mă bucur că, din nou, vin bani în Valea Jiului. Putem discuta pe marginea a ceea ce face un individ în Valea Jiului, dar diferenţa dintre noi şi el este că noi atragem bani pentru populaţie, iar dumnealui atrage bani pentru el. ApaServ Valea Jiului este unul dintre operatorii care şi-au făcut datoria”, a declarat Costel Avram (foto), directorul general al SC ApaServ Valea Jiului.
De subliniat că regia de apă a finalizat un prim proiect în valoare de 40 de milioane de euro, prin care a fost introdusă reţeaua de canal şi apă în mai multe localităţi din Valea Jiului.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Ceartă între aleşii locali, pentru posturile din Primãria Hunedoara

Aleşii locali din Hunedoara au trebuit să aprobe un proiect de hotărâre privind structura organizatorică - organigrama şi statutul de...

Nicula îi dã replica lui Moloţ

Acuzat într-o conferinţă de presă susţinută la Petroşani de către preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara că n-a făcut nimic pentru Valea...

Rezultate, Liga a IV-a seniori

Etapa I, vineri şi sâmbătă, 29 şi 30 august: Hercules Lupeni - CSA Aurul Brad 2-0; Metalul Crişcior - Aurul...

Închide