Comunitate

Apa Serv, cea mai modernă monitorizare a rețelelor de apă

Operatorul Apa Serv Valea Jiului a reușit să implementeze monitorizarea rețelelor de apă și canalizare, cu ajutorul unui sistem performant. Orice scă­dere de presiune, o defecțiune, este sesizată în câteva secunde. În cazul producerii unei avarii, con­su­ma­torii primesc automat o alertă prin sms că va fi întreruptă alimentarea cu apă.

Funcțional în scurt timp
Personalul a fost instruit pentru a pune în practică sistemul respectiv. Sistemul monitorizează cele 6 orașe din Valea Jiului, toate presiunile, debitele de plecare din stații, pompele de apă, unitățile de producere a energiei, res­pec­tiv Microhidrocentralele și monito­ri­zează calitatea apei, prin 20 de senzori amplasați în zonă. Specialiștii Apa Serv spun că, dacă apare o defecțiune, se va ști imediat unde s-a produs a­ceasta, iar populația va fi anunțată imediat. A fost modernizat dispe­ce­ratul Apa Serv Valea Jiului. Sis­temul va fi funcțional total în scurt timp.

Sistem amplu de măsură și control
„SCADA este prescurtarea pentru Monitorizare, Control și Achiziții de Date (Supervisory Control And Data Acqui­sition). Termenul se referă la un sistem amplu de măsură și control. Automa­ti­zările SCADA sunt fo­lo­site pentru mo­ni­to­ri­za­rea sau con­trolul pro­­ceselor chimice, fizice sau de trans­port”, sus­ține Cristian Ionică (foto), direc­to­rul ge­ne­ral al so­cie­tății Apa Serv Valea Jiului. (A. Năstase).

 

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura