Apa Prod va începe lucrările la reţelele de apă şi canalizare pe culoarul Mureş-Mesteacăn-Brad şi la Peştişu Mare

9 iunie 2019 | 2 Comentarii | Publicat in: Politica si administratie

Mircea Crivăţ

Vineri, într-o conferinţă de presă, reprezentanţii Apa Prod Deva au anunţat zonele în care vor începe lucrările la reţelele de apă şi canalizare.
Potrivit acestora, în scurt timp vor începe lucrările la reţelele de apă şi canalizare din Peştişu Mare (Hunedoara), culoarul Mureş şi Mesteacăn – Brad. Ele sunt cuprinse într-un proiect pe fonduri europene, însă acesta se află la Ministerul Fondurilor Europene.
„Vom finaliza caietul de sarcini şi vom scoate lucrarea la licitaţie cât mai curând”, a explicat Victor Arion (foto în stânga), directorul general al Apa Prod Deva.
Acesta a subliniat că lucrările din cele trei zone fac parte dintr-un proiect pe fonduri europene care va rezolva problema legată de reţelele de apă şi canalizare pentru un grad de conectivitate la reţelele de apă şi canalizare pentru 98-99 la sută din numărul populaţiei din zona în care operează firma pe care o conduce. „Acest proiect va trebui să fie finalizat în anul 2023. În toamnă vom şti exact care este suma alocată de Ministerul Fondurilor Europene proiectului nostru. Acesta va acoperi toată aria în care operează compania noastră, rezolvând astfel toate problemele legate de reţelele de apă şi canalizare din toate localităţile. Master-planul a generat un proiect cu fonduri europene care se referă mai mult la zona rurală a judeţului, ce nu a fost eligibilă până acum. Vom vedea în final cât va fi valoarea totală pe care o să o primim. Este un proiect cu condiţii specifice, legat de cui se adresează. Este vorba de localităţi cu mai mult de 2.000 de cetăţeni“, a precizat Victor Arion, directorul general al Apa Prod Deva.
„Dacă proiectul pe un anumit oraş este foarte bine întocmit, operatorul poate începe lucrările pe banii săi, urmând ca apoi, Ministerul Fondurilor Europene să restituie banii. Vom începe foarte urgent lucrările la Peştişu Mare (Hunedoara), culoarul Mureş şi Mesteacăn – Brad”, a declarat Costel Avram (foto în dreapta), reprezentantul Consiliului Judeţean în AGA de la Apa Prod Deva.
Trebuie precizat că acest nou proiect antamat de Apa Prod Deva se derulează în cadrul programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 şi beneficiază de finanţare nerambursabilă de la Uniunea Europeană prin Fondul de Coeziune (85 la sută), Guvernul României prin bugetul de stat (14 la sută) şi autorităţile locale beneficiare ale proiectului, membre ale Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitare Aqua Prest Hunedoara (1 la sută).

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ion spune:

    Nu ti-ai dat inca demisia Arion?

  2. florin spune:

    daca banii vin pe la toamna inseamna ca toata tevatura cu caiete de sarcini ,licitatii contestatii si altele,abia la anul viitor se poate vorbi de inceperea lucrarilor. O sa vedeti ca asa va fi, restul este propaganda de doi lei.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Finala Festivalului „Deva Music Star”

Aproape 60 de concurenţi din 20 de oraşe ale ţării au ajuns în etapa finală a ediţiei de anul acesta...

Daniel Marian îşi lansează cinci volume de versuri

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara, organizează în ziua de 14 iunie 2019, ora 18,00, la...

Natalia Intotero îşi reia funcţia de ministru

Preşedintele României a semnat decretul pentru numirea în funcţia de ministru pentru Românii de Pretutindeni a deputatului PSD de Hunedoara,...

Închide