Apa Prod a preluat mai multe sisteme de alimentare cu apă şi canalizare

Asigurarea accesului la apă potabilă şi reducerea poluării prin înfiinţarea de noi sis­teme de canalizare-epurare reprezintă o prio­ritate pentru operatorul regional Apa Prod Deva, dar şi pentru administraţiile locale.
Astfel, aria de operare a Apa Prod s-a extins, în acest an, prin preluarea în admi­nis­trare a mai multor sisteme de alimen­tare cu apă şi de canalizare din trei comune hunedorene. Este vorba, în total, de 11 localităţi din comunele Sălaşu de Sus, General Berthelot şi Bucureşci. Au fost preluate 4 staţii de tratare a apei, 3 re­zervoare de apă şi 250 de branşamente în comuna Sălaşu de Sus, reţele de ali­men­tare cu apă în lungime totală de peste 28 km, în comunele Sălaşu de Sus, General Berthelot şi Bucureşci şi o staţie pompare apă în comuna Bucureşci. În ceea ce priveşte sistemul de cana­li­zare, operatorul regional a preluat în admi­nis­trare în acest an 270 de racorduri, în comunele Bucureşci şi Sălaşu de Sus, 22 de staţii de pompare apă uzată şi o reţea de canalizare în lungime totală de peste 49 km, în comunele Sălaşu de Sus, General Berthelot şi Bucureşci;
În această perioadă, se derulează pro­ce­dura de încheiere a contractelor de furni­zare/prestare în toate localităţile nou pre­luate. Reprezentanţii Apa Prod se vor deplasa la fiecare gospodărie în vederea încheierii contractelor, astfel încât noii utilizatori nu vor fi nevoiţi să se deplaseze la punctele de lucru ale societăţii din alte localităţi. (A. Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare