„Anul 2019 a fost foarte bun, am câştigat două titluri mondiale şi unul european“. Interviu cu Mihai Mărtinesc, multiplu campion naţional şi internaţional la karate

21 aprilie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

Despre performanţele obţinute în întrecerile internaţionale de către tânărul sportiv Mihai Mărtinesc (foto), legitimat la Champions Club Karate Do Deva, am tot scris în cotidianul nostru.

Aflat în topul celor mai buni sportivi hunedoreni pentru anul competiţional 2019 (top întocmit de către DJST Hunedoara şi unde ocupă locul IV la disciplinele neolimpice), cu câteva rezultate de excepţie, karateka devean, (aflat acum împreună cu părinţii la Batiz, unde desfăşoară şi activităţi agricole), ne-a acordat un scurt interviu cu puţine zile înainte de emiterea primei Ordonanţe Militare, care ne ţine de mai mult timp în casă. Respectând regulile impuse, Mihai Mărtinesc se pregăteşte acasă şi speră, ca de altfel orice sportiv, ca perioada de restricţie să treacă cât mai repede şi să revină la antrenamentele din sală.
Reporter: Mihai, în sfârşit avem timp să stăm de vorbă despre marea performanţă şi despre karate. Cum a fost pentru tine anul competiţional 2019?
Mihai Mărtinesc: A fost un an foarte bun. Am câştigat mai multe medalii şi trofee, care sunt acum în palmaresul meu personal. Am câştigat medaliile de aur la Campionatele Europene din Danemarca, la Campionatul Mondial de karate WUKF, care s-a desfăşurat la Bratislava, în Slovacia şi în luna noiembrie la Campionatul Mondial de karate SKDUN, de la Karlovy Vary, din Cehia. Pot spune că sunt mulţumit de aceste rezultate.
Reporter: Te-am văzut la stagiul organizat la Deva, la antrenament cu sensei Mihai Hanga, munceşti, nu stai…
Mihai Mărtinesc: Trebuie să muncesc mult, mă pregătesc pentru fiecare competiţie.
Reporter: Dintre competiţiile la care ai participat în 2019, care a fost cea mai interesantă, mai dificilă?
Mihai Mărtinesc: Campionatele Mondiale, au fost mai mulţi participanţi, probele mai dificile, dar am avut o evoluţie bună, iar după munca pe care am depus-o, a venit şi rezultatul pe care l-am obţinut.
Reporter: Care sunt obiectivele pentru 2020?
Mihai Mărtinesc: E un an greu. Termin şi cu examenele şi apoi o să fie competiţii. Categoria la care o să evoluez este una nouă, atât la greutate, cât şi la vârstă.
Reporter: Mi-am pus mereu întrebarea, de ce ai ales să practici karate?
Mihai Mărtinesc: Este un sport foarte frumos, care m-a ajutat foarte mult în viaţă.
Reporter: În general, tinerii de vârsta ta fug către fotbal, baschet…
Mihai Mărtinesc: Mie nu mi-a prea plăcut fotbalul sau sporturile de echipă, nici judo. Îmi place ju-jitsu, unde mai merg la antrenamente. Am ales karatele şi am obţinut rezultate bune, dacă am muncit mult la antrenamente.
Reporter: Care sunt materiile tale preferate, la şcoală?
Mihai Mărtinesc: Am mai multe, dar româna, istoria şi engleza sunt preferatele mele.
Reporter: Ce vrei să faci după finalizarea liceului?
Mihai Mărtinesc: Mă gândesc de pe acum să dau examen la Academia de Poliţie, unde pot continua cu sportul de performanţă, în paralel cu studiile.
Reporter: Pe tatăl tău l-am văzut la antrenamente, la competiţii. Ce zice mama?
Mihai Mărtinesc: Mama este fan. Ea venea la început la antrenamente, la competiţii, timp de cinci ani ea a venit cu mine la antrenamentele de la sală.
Reporter: Îţi doresc să fii sănătos şi să poţi să îţi continui activitatea în sportul de mare performanţă.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Produsele cosmetice italiene Pupa: caracteristici și istoricul brandului

Cosmetica PUPA (Milano) nu este doar un nivel ridicat de dezvoltare creativă, ci și o calitate înaltă, care completează stilul...

Înjunghiat de tovarășul de pahar

Duminică, în jurul orei 22.15, Poliţia Oraşului Călan a fost sesizată telefonic de un tânăr de 21 de ani, din...

Situația infecțiilor cu Covid-19 în județ și la nivel național, luni, 20 aprilie 2020

Până luni, 20 aprilie, în județul Hunedoara un număr de 392 de persoane au fost confirmate pozitiv la infecția cu...

Închide