Antrenament, nu derby

11 x 2 portarul Olimpicului, Stanciu, a avut foarte mult de munca in fata atacurilor echipei campioane

Ciprian Marinuţ

Absenţa spectatorilor, accidentările sau suspendările şi transformările organizatorice din cele două tabere au transformat derby-ul futsalului hunedorean într-un meci fără istoric, aflat la discreţia campionilor, care s-au impus cu 9-0.

Diferenţă de calibru
Întâlnirile aprige, tensionate şi pline de adrenalină din sezonul trecut, dintre cele mai bune două echipe hunedorene de futsal, au devenit istorie. Fostul derby „CIP-Olimpic”, care stârnea pasiuni şi încingea spiritele, a devenit, în noul sezon, un simplu antrenament, atât pentru că diferenţa de valoare dintre cele două grupări s-a accentuat, cât şi pentru că s-a jucat fără spectatori. Campioana FC Deva (fostă FC CIP) este, acum, mult mai puternică, în urma achiziţiilor de jucători şi tehnicieni din străinătate. Iar Olimpic e mai subţire, atât ca lot, cât şi ca exprimare, astfel că nu s-a pus deloc problema învingătoarei, ci doar a diferenţei de scor.
Cu toate că FC Deva a avut trei indisponibilităţi (Fl. Matei, Al-Ioani şi Jordy Illia – accidentaţi) şi doi dezertori (Csoma şi Stoica), iar de la Olimpic au lipsit doar căpitanul Moţ şi vedeta Cristi Matei (suspendaţi), situaţia la nivelul loturilor a fost net favorabilă campioanei. Antrenorul spaniol Sito Riviera avea la dispoziţie, pentru acest meci, nouă jucători de câmp şi trei portari, în vreme ce tehnicianul Olimpic-ului, Liviu Braşoveanu, a putut miza doar pe şase jucători şi doi portari.

Goluri pe bandă rulantă
Campioana a deschis scorul prin Gherman (min. 3), după care, Olimpic a reuşit să ţină piept atacurilor devene, până în minutul 12. Mai mult, Olimpic a avut trei ocazii mari de egalare, prin Ţiglar (8), care a scăpat singur pe contraatac, Tomescu (11), care a ţintit bara laterală şi A. Paul (11), care a zguduit transversala cu o torpilă. A urmat golul de 2-0, semnat de Molomfălean, după un un-doi cu Gherman, iar Olimpic s-a prăbuşit. Şi fizic, şi psihic. În consecinţă, FC Deva a defilat şi a marcat gol după gol. Brazilianul Kaue a făcut 3-0 cu un şut de la semidistanţă. Dobre (18) a finalizat o combinaţie superbă şi a dus scorul la 4-0. Iar golgeterul Philipe Prado a stabilit scorul la pauză la 6-0, cu două goluri într-un singur minut, unul marcat după o superbă pasă cu călcâiul a lui Lupu. Imediat după pauză, Lupu a deviat un şut a lui Kaue pentru 7-0, iar în minutul 26, acelaşi activ brazilian Kaue a făcut 8-0 cu un alt şut de la semidistanţă. În ultimele trei minute, spaniolul Sito Riviera a exersat sistemul de joc 5-0, iar Philipe Prado (38) a reuşit tripla şi a stabilit scorul final la 9-0.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare